«Μάχη» για την Ελένη Αντωνιάδου – Την κατηγορούν ότι ψεύδεται για τη NASA

Το όνομα της Ελένης Αντωνιάδου ήρθε πολύ έντονα στο προσκήνιο πρόσφατα καθώς, μετά τη βράβευση της από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris Diderot, Κώστας Μπουγιούκος, κατηγόρησαν την κοπέλα πως δεν κατέχει τα πτυχία που ισχυρίζεται, ούτε έχει συμμετάσχει στα προγράμματα και τις έρευνες που λέει ότι έχει λάβει μέρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπουγιούκος ισχυρίστηκε με ανάρτησή του στο Facebook

πως η επιστήμονας δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτιδα της NASA, αλλά ούτε και ερευνητής της αναγεννητικής βιοϊατρικής.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα social media με αφορμή βράβευση της κυρίας Αντωνιάδου από επιχειρηματικό σύνδεσμο

«Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝASA που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό» τονίζει η Αντωνιάδου σε ανάρτησή της στο Facebook τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Επισημαίνει, ωστόσο, με νόημα αναφορικά με την καριέρα της ότι στόχος της δεν ήταν ποτέ να ανταγωνιστεί ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνει τα πρώτα της βήματα στην επιστήμη ως νέας ερευνήτριας με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες.

Η απάντηση της Αντωνιάδου:

Η βράβευση που πυροδότησε την κόντρα

Στις 7 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφία από τη βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου, γράφοντας: «”Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι”. Απονέμοντας στην Ελένη Αντωνιάδου, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος. Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει αισιοδοξία».

Keywords
Τυχαία Θέματα