Με τους Startuppers του Λας Βέγκας συναντήθηκε ο Παππάς – «Οι νέοι να τολμήσουν»

Συνάντηση και ταυτόχρονη παρουσίαση στον Τύπο είχαν σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης, εκπρόσωποι από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και το Enterprise Greece, με τους εκπροσώπους των δέκα εταιρειών που θα λάβουν μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας ‘’CES” η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, στο Λας Βέγκας.

Η Διεθνής Έκθεση CES είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο. Διοργανώνεται από το 1967, έχει καθιερωθεί ως

το κορυφαίο γεγονός στον κλάδο της και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η σημαντικότερη έκθεση τεχνολογίας που λαμβάνει χώρα στο δυτικό κόσμο. Φέτος στη CES θα συμμετάσχουν πάνω από 4.500 εταιρείες από 150 χώρες που σχετίζονται με τον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ( Samsung, LG, Panasonic, Sharp, Sony, Intel, AMD, Lenovo κ.α.).

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, στη συνομιλία του με τους εκπροσώπους των εταιρειών, υπογράμμισε τον ενεργό ρόλο που η πολιτεία θέλει να διαδραματίσει, στη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, και σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Κοινός σκοπός, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, είναι «οι νέοι να τολμήσουν και να δείξουμε ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους, και στην ανάπτυξη του προιόντος και της ιδέας τους αλλά και στη δυνατότητα που μπορεί να υπάρξει μετά, το προιόν αυτό να διαχυθεί στην κοινωνία και την οικονομία, ώστε να κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη και πιο παραγωγική».

Σημείωσε επίσης, ότι το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, στην αιχμή της τεχνολογίας κάνει προσπάθειες για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας, και πέρα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει αναπτύξει, και με το ψηφιακό ΓΕΜΗ (ταυτοποίηση των επιχειρήσεων) , την ψηφιακή υπογραφή, υπογραμμίζοντας ότι «μπαίνουν οι βάσεις για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να συναλλάσσονται με το Δημόσιο απολύτως ψηφιακά».

Το Δημόσιο είναι εδώ για να προσφέρει ένα μεγάλο εκτόπισμα, το οποίο στην περίπτωση των νεοφυών επιχειρήσεων αντικειμενικά δεν υφίσταται, να υποβοηθά στο να γίνονται γνωστά τα προιόντα, όπως και στη ΔΕΘ, και να έρχεται να συγκροτεί μεγάλες υποδομές, και ψηφιακές, πάνω στις οποίες μπορούν να αναπτύσσονται οι υπηρεσίες και να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των επιχειρήσεων, ανέφερε ο Ν. Παππάς.

Αναφορά στη στήριξη της Πολιτείας όσον αφορά τις νεοφυείς επιχειρήσεις έκανε και ο γενικός γραμματέας ΨΗΠΤΕ Στ. Ράλλης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες στη διεθνή Έκθεση στις ΗΠΑ, σημειώνοντας παράλληλα ότι και στη ΔΕΘ φάνηκε το εκτόπισμα και οι δυνατότητες των εταιρειών.

Αισιόδοξη ήταν η ματιά και όλων των εκπροσώπων που συμμετείχαν στη συζήτηση – παρουσίαση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει και την τεχνογνωσία και τις ικανότητες να σταθεί σε έναν κόσμο τεχνολογίας και αιχμής, παρουσιάζοντας τις δικές της εφαρμογές σε πεδία όπως η επεξεργασία και τυποποίηση προιόντων, παροχής υπηρεσιών, εκπαίδευση σε τομείς εικονικής πραγματικότητας, λογισμικού, ασύρματης και cloud διαχείρισης χώρων εστίασης κλπ. Υπογράμμισαν επίσης, ότι πηγαίνουν στη διεθνή Έκθεση με αυτοπεποίθηση και στόχο την προσέλκυση επενδυτών στην ελληνική αγορά.

Οι δέκα εταιρείες που αναμένεται να λάβουν μέρος στη διεθνή έκθεση είναι οι: Plantbox, Ridemind, Orama VR, TEKMON, CityCrop, Spotlight POS, Norbloc, UOM Robotics Academy, Oviview, Rubbllz.

Με εκπροσώπους start up επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας @CES στο Λας Βέγκας από τις 8 ως τις 11 Ιανουαρίου 2019. Μετά τη #ΔΕΘ2018, η #digitalGreece έχει συγκροτημένη παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας. #startup #usatif2018 pic.twitter.com/LsPGfeRfm6

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 3 Ιανουαρίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα