Μεγάλη ολίσθηση του εδάφους στη Νορβηγία – Η γη «γλίστρησε» στη θάλασσα (video)

Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχασαν οι κάτοικοι της περιοχής Άλτα στη Νορβηγία. Ξαφνικά, σημειώθηκε ολίσθηση του εδάφους προς την θάλασσα με αποτέλεσμα οκτώ σπίτια να βρεθούν στο βυθό. Ως εκ θαύματος, κανείς από τους ενοίκους δεν ήταν εκείνη την ώρα εντός των οκτώ σπιτιών, ενώ όσοι βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο έτρεξαν για να σωθούν.

«Λάβαμε το μήνυμα λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα. Ένα με δύο σπίτια είχαν ήδη παρασυρθεί στη θάλασσα. Η κατολίσθηση λάσπης συνεχίστηκε και έτσι αρκετά σπίτια βρέθηκαν στα παγωμένα νερά. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Αμέσως έφτασαν εδώ ελικόπτερα διάσωσης,

εκπαιδευμένοι σκύλοι, αστυνομία, ασθενοφόρα και ο Ερυθρός Σταυρός. Περάσαμε στιγμές αγωνίας μέχρι να ολοκληρώσουμε τις έρευνες και να διαπιστώσουμε πως δεν είχαμε θύματα», δήλωσε ο αστυνομικός Άντερς Μπζόρκε Όλσεν.

Insane #landslide in Alta Norway. Swallows several house… must see! pic.twitter.com/e0IlgT3qFo

— The Real World-Alternative Intel, advice & history (@therealworldssp) June 3, 2020


Ένας από τους ανθρώπους είχε εξοχικό στο σημείο, δήλωσε πως είχε δει μεγάλες ρωγμές στο έδαφος, ενώ μια μέρα πριν άρχισε να ακούει δυνατές θορύβους κάτω από το έδαφος. Τότε αποφάσισε πως ήταν η ώρα να πάρει την οικογένειά του και να φύγει από την περιοχή.

Πηγή: euronews

Keywords
Τυχαία Θέματα