Στο φως εικόνες του χτυπημένου σκηνοθέτη Ινδαρέ – Ξεκινά κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα (video)

Μετά την πρωινή αποκάλυψη ότι μία γυναίκα τραυματίστηκε από πλαστική σφαίρα στο Κουκάκι (η ΕΛΑΣ είπε ότι δεν ήταν πλαστική σφαίρα αλλά… ελαστική μπάλα από όπλο Manuhrin) ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης «ξαναχτυπά», δίνοντας στο φως της

δημοσιότητας φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται ο τραυματισμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές.

Αναλυτικότερα, με μία δήλωση που συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες του σκηνοθέτη «όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία», απάντησε ο κ. Ραγκούσης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Εάν μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, τότε ιδού δύο φωτογραφίες, δηλαδή 2.000 λέξεις ως απάντηση στα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη του κ. Χρυσοχοΐδη. Πρόκειται για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Ινδαρέ, όπως τον έστειλε στο νοσοκομείο η έκνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία που του ασκήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι χωρίς ίχνος εισαγγελικής νομιμοποίησης. Ιδού λοιπόν το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη. Ιδού λοιπόν ποιος κατέχει στην Ελλάδα τα πνευματικά δικαιώματα εκπροσώπησης του Γκέμπελς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης σε απάντησή του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «εμμονή στη στήριξη της ανομίας». Σε ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι στην επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων υπήρχε από την αρχή εισαγγελέας που έχει κάνει αναλυτικές εκθέσεις, παραπέμπει στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για τη χρήση, από αστυνομικό, ελαστικού σφαιριδίου «και όχι πλαστικής σφαίρας», που χτύπησε κοπέλα στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου και αναφερόμενο στον ΣΥΡΙΖΑ κατέληγε: «Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου; Ας συνέλθουν».

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Μετά τον σάλο για όσα σημειώθηκαν στο Κουκάκι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει το ενδεχόμενο να διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτή της σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, πληροφορίες από την Εισαγγελία της Αθήνας αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι ήταν παρόντες τρεις εισαγγελείς. Η αστυνομία υποστηρίζει πως οι εισαγγελικοί λειτουργοί ήταν παρόντες στις κατ΄ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.

Η στιγμή της σύλληψης – «Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς»

Παράλληλα, ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Open.

Στο βίντεο, όπου είναι τραβηγμένο από κάποια άλλη ταράτσα, ακούγεται ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, να ξεσπά σε βάρος των αστυνομικών. «Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς», ακούγεται να λέει ο Δημήτρης Ινδαρές.

Κύμα συμπαράστασης

Σημειώνεται ότι η εισβολή των δυνάμεων στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ καθώς και η προσπάθεια σπίλωσης του καλλιτέχνη και της οικογενείας του με τη διαρροή διάφορων «πληροφοριών» κινητοποίησαν δεκάδες καλλιτέχνες, επιστήμονες και δημοσιογράφους. Το κείμενο το οποίο υπογράφουν κάνει λόγο «για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου», ενώ βάλλουν και κατά του κ. Χρυσοχοΐδη, ως υπεύθυνου για την κατασκευή των σεναρίων. Επίσης, τη στήριξή της στον σκηνοθέτη εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Πηγή: Στο φως εικόνες του χτυπημένου σκηνοθέτη Ινδαρέ – Ξεκινά κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα