Μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά για τη Μόρια: Η Γαλλία αλληλέγγυα στην Ελλάδα

Μήνυμα αλληλεγγύης στα ελληνικά, αναφορικά με την καταστροφική φωτιά στη Μόρια και την κατάσταση στην περιοχή, δημοσίευσε ο Εμανουέλ Μακρόν, στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, τονίζοντας πως «Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα».

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση του γάλλου προέδρου:

«Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα

για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται…

Gepostet von Emmanuel Macron am Mittwoch, 9. September 2020

Υπενθυμίζεται ότι τη «λύπη» του για την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια εξέφρασε με μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση «δεν μπορεί να συνεχιστεί» και ότι κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας δε θα επιτραπεί να ταξιδέψει. Παράλληλα, προανήγγειλε περιορισμούς στην κυκλοφορία και στις τοπικές δραστηριότητες, λέγοντας ότι «είναι κάτι έκτακτο, αλλά απολύτως απαραίτητο. Και είμαι σίγουρος ότι οι νησιώτες μας θα το καταλάβουν και θα συμπαραταχθούν».

«Δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής» από τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση που παραχώρησε σε διαπιστευμένους συντάκτες και ανταποκριτές ξένου Τύπου, μετά τη μεγάλη καταστροφή στη Λέσβο. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, επισήμανε ότι οι άστεγοι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν άμεσα σε σκηνές.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε, επίσης, ότι όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα, 408 στον αριθμό, που βρίσκονταν στον καταυλισμό είναι σε ασφαλή ζώνη ή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές. Πολλοί από τους ανήλικους πρόσφυγες θα μεταφερθούν εκτός νησιού, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει. Από τη Γερμανία έγινε έκκληση στις χώρες της ΕΕ να υποδεχθούν μετανάστες από τη Μόρια. Στη Γερμανία έγιναν την Τετάρτη (09/09) πορείες, με τον κόσμο να ζητάει από την κυβέρνηση να φιλοξενήσει η χώρα πρόσφυγες από τη Μόρια

Keywords
Τυχαία Θέματα