Ερωτηματικά από την ανακοίνωση της ΝΔ για τα Paradise Papers

Ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τα Paradise Papers, με την οποία η Πειραιώς επί της ουσίας διαχωρίζει τους εμπλεκόμενους, ανάμεσα στους οποίους εντοπίστηκαν 130 Έλληνες που συνδέονται με offshore εταιρίες και όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ και με πολιτικούς.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καλεί

την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει «ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα».

Τον λόγο που η ΝΔ επέλεξε να κάνει διαχωρισμό εμπλεκομένων στο σκάνδαλο – πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της αποκάλυψης – σε νόμιμους και μη, τον γνωρίζει μόνο η ίδια.

Είναι απορίας άξιον, αν υπάρχει κάτι που να θέλει να κρύψει.

Πάντως, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ σπεύδει επίσης να πάρει το μέρος των έντιμων φορολογουμένων, οι οποίοι «δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν την αδράνεια και την ανικανότητά της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Φυσικά, εντύπωση προκαλεί η όψιμη ευαισθησία της ΝΔ στο ζήτημα της φοροδιαφυγής, η οποία δεν εκδηλώθηκε στο παρελθόν, ούτε όταν στικάκια άλλαζαν χέρια και χανόντουσαν, ούτε με τη λίστα Μπόργιανς, την οποία «δεν καταδεχόταν» να παραλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Δείτε επίσης: Αποκαλύψεις για τα Paradise Papers: 130 Έλληνες στις λίστες

Δείτε επίσης: Paradise Papers: Αποκαλύψεις για φορολογικούς παραδείσους και offshore επενδύσεις (video)

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις νέες διεθνείς αποκαλύψεις των λεγόμενων Paradise Papers. Στα χιλιάδες ονόματα που φέρονται να διέθεταν λογαριασμούς σε εξωχώριες εταιρείες υπάρχουν και αρκετά Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει αυτή την φορά την αυτονόητη υποχρέωσή της. Να ελέγξει γρήγορα και αποτελεσματικά τους πάντες και τα πάντα. Να ξεκαθαρίσει, δηλαδή, ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα, οδηγώντας τους τελευταίους το ταχύτερον δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Με απλά λόγια καλούμε την Κυβέρνηση να ξεφύγει επιτέλους από την γνωστή τακτική της των επικοινωνιακών εντυπώσεων. Και να συνειδητοποιήσει ότι οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν την αδράνεια και την ανικανότητά της».

Keywords
Τυχαία Θέματα