Νέα δημοσιεύματα για… «επανάσταση στο Champions League»

«Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες αλλαγές. Θα δούμε Champions League το σαββατοκύριακο;» γράφαμε στο altsantiri.gr στις 12 Δεκεμβρίου 2018 και η ιταλική εφημερίδα «Repubblica» μιλάει την Τρίτη (15/1) για επανάσταση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με ορίζονται την τετραετία 2024-27. Κάνει λόγο για αγώνες το σαββατοκύριακο, τουλάχιστον από την φάση νοκ – άουτ ή από τα προημιτελικά και με αγώνες πρωταθλήματος κατά τη

διάρκεια της εβδομάδας. Το ενδιαφέρον είναι πως αναφέρεται σε διανομή… προσκλήσεων, και αυτό δεν θα συνδέεται τόσο με τα αποτελέσματα όσο με την ιστορία του συλλόγου αλλά και «ειδικό βάρος» της πόλης.

Repubblica – Svolta nuova Champions League dal 2024: ecco come cambierà. In dubbio la partecipazione “ad invito” – https://t.co/1uWihwzk3q

— passioneinter.com (@passione_inter) 15 Ιανουαρίου 2019

Όπως εξηγεί η «Repubblica», θα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στις ομάδες αλλά και στις πόλεις στις οποίες θα γίνονται τα παιχνίδια. Στόχος η βελτίωση του προϊόντος όχι μόνο για τους φιλάθλους, αλλά και από την εμπορική-τηλεοπτική σκοπιά, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών σε μεμονωμένες χώρες και επίσης στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ιδέες που συγκρούονται, όχι μόνο με αυτές άλλων συλλόγων, αλλά και με τους κύριους θεσμούς. Δεν είναι, πάντως, μυστικό, ότι έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για ένα νέο Champions League από το 2024. Όχι όμως στην κατεύθυνση μορφής του ΝΒΑ, αλλά σε μια εξέλιξη του σημερινού UCL, αναγνωρίζοντας ισχυρότερα δικαιώματα στους μεγάλους συλλόγους.

****

Στην ομάδα που διέπρεψε ως ποδοσφαιριστής, επέστρεψε πλέον ως προπονητής ο Μάρτιν Ο΄Νιλ. Η πρόσληψη του 66χρονου τεχνικού ανακοινώθηκε επίσημα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ως αντικατάσταση του Ισπανού Αϊτόρ Καράνκα, ο οποίος απομακρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από 12 μήνες παραμονής στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ο΄Νιλ υπήρξε από τις θρυλικές μορφές της ομάδας την εποχή του Μπράιαν Κλαφ. Αγωνίστηκε επί μία δεκαετία (1971-1981), έχοντας 371 συμμετοχές και ήταν βασικότατο στέλεχος όταν η Νότιγχαμ Φόρεστ ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία και αμέσως κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα της Ιστορίας της (1978) και δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (1979, 1980), αλλά και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (1979).


Ως προπονητής, έχει πλέον μια μακρά θητεία σε αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Σέλτικ, Άστον Βίλα και την τελευταία πενταετία η Εθνική Ιρλανδίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, είναι πιθανό να έχει βοηθό του τον Ρόι Κιν, όπως και στην Ιρλανδία. Και ο Κιν έχει αγωνιστεί στη Νότιγχαμ το διάστημα 1990-1993, πριν πάρει την μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ο΄Νιλ θα βρει την νέα ομάδα του στην 9η θέση της κατάταξης στην Championship (Β΄ κατηγορία).

Παραίτηση Κωνσταντινίδη από την εθνική ομάδα Ινδίας

Παρελθόν για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ινδίας, αποτελεί ο Στέφανος Κωνσταντινίδης. Ο – ελληνικής καταγωγής – άγγλος τεχνικός, παραιτήθηκε μετά την ήττα από το Μπαχρέιν με 1-0, αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με αποκλεισμό από τους ομίλους του κυπέλλου Εθνών Ασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι «μπλε τίγρεις» ήθελαν τον βαθμό της ισοπαλίας για να προκριθούν για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, στους «16» της διοργάνωσης.

Ο 56χρονος τεχνικός, που την περίοδο 2013-2014 εργάσθηκε ως βοηθός του Λόρι Σάντσες στον Απόλλωνα Σμύρνης, έχει δουλέψει στην Μίλγουολ, στην Νέα Σαλαμίνα, στον Εθνικό Αχνας και στις εθνικές ομάδες του Νεπάλ, του Μαλάουϊ, του Σουδάν και της Ρουάντας.

RT @lequipe Coupe d’Asie : Stephen Constantine n’est plus le sélectionneur de l’Inde, éliminée en phase de groupes https://t.co/K034kiIQUB

— Jo

Keywords
Τυχαία Θέματα