Νέα Ιωνία: Μετανιωμένη η 19χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της – «Θέλω κρέμασμα»

Στις 27 Σεπτεμβρίου η δίκη της 19χρονηςΘα κληθούν να καταθέσουν ο αστυνομικός που εντόπισε το βρέφος, αλλά κι ο αστυνομικός που επιλήφθηκε της υπόθεσηςΠοια είναι η κατάσταση του νεογέννητου βρέφους

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η υπόθεση εγκατάλειψης ενός βρέφους μόλις επτά ημερών, από την ίδια του τη μητέρα, στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ.

Στις 27 Σεπτεμβρίου η 19χρονη μητέρα του βρέφους θα βρεθεί ξανά ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου, καθώς κατηγορείται για

έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο μετά την εγκατάλειψη του μωρού της σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Η νεαρή ζήτησε και πήρε αναβολή, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορουμένης, να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο αστυνομικός που εντόπισε το βρέφος, αλλά κι ο αστυνομικός που επιλήφθηκε της υπόθεσης.

«Θέλω κρέμασμα»

«Θέλω κρέμασμα… Μετάνιωσα πικρά που άφησα το μωρό μου…». Αυτά φέρεται να είπε η 19χρονη όταν βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Η ίδια αποδίδει την πράξη της στην πολύ κακή οικονομική της κατάσταση, αλλά και σε επιλόχειο κατάθλιψη.

Σημειώνεται πως έχει διαταχθεί και η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ποια είναι η κατάσταση του βρέφους

Καλά στην υγεία του είναι το νεογέννητο κοριτσάκι, ενώ ζυγίζει 3 κιλά και 150 γραμμάρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το νεογνό παραμένει για νοσηλεία με εισαγγελική εντολή. Ο εισαγγελέας είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν θα μπορέσει η μητέρα του να το επισκέπτεται. Στην περίπτωση που η 19χρονη θελήσει να το πάρει πίσω τότε, έχει μπροστά της ένα μακρύ και δύσκολο δικαστικό αγώνα.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται, είναι: α) να αναλάβει την επιμέλειά του κάποιο συγγενικό πρόσωπο, β) να δοθεί για υιοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα