Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή (video)

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (10/06) στο Σύνταγμα, την ώρα που συνεχιζόταν στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Παιδεία. Πορεία έγινε και στη Θεσσαλονίκη…

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω της οδού Σταδίου οι διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή.

Έκλεισε, μάλιστα, η οδός Πανεπιστημίου. Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι υπάρχει μαζική συμμετοχή διαδηλωτών στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο.

Με σύνθημα «δε θα περάσει» εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεση τους για το πολυνομοσχέδιο και στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και αναμένεται να καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων, καθώς το χαρακτηρίζουν αναχρονιστικό και αντιεκπαιδευτικό. Οι αντιθέσεις τους εστιάζουν κυρίως στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και στη τροπολογία για τη χρήση κάμερας εντός των σχολικών αιθουσών.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική ψήφιση του σχεδίου νόμου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (11/06), με ονομαστική ψηφοφορία στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία και στη Θεσσαλονίκη:

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα