Νίκος Μωραΐτης: Φάλτσος Κυριάκος

Προηγουμένως, οι καλλιτέχνες είχαν συναντήσει τον ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα και την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Γεννηματά. Κανείς από τους δύο, φυσικά, δεν τόλμησε να τους βγάλει σε προεκλογικό σποτ του κόμματός του. Πρέπει να είσαι τρομερά πολιτικά ανήθικος για να το κάνεις.

του Νίκου Μωραΐτη

Μπορεί να συμπαθείς έναν πολιτικό, μπορεί να αντιπαθείς έναν άλλο, τον πολιτικό απατεώνα όμως δεν τον αναγνωρίζεις παρά μόνο εάν τον συναναστραφείς. Αυτό έπαθε ομάδα καλλιτεχνών του τραγουδιού, που συναντήθηκε χθες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για

να του εκθέσει τα ζητήματα τα σχετικά με το μέλλον των πνευματικών δικαιωμάτων, ύστερα από την ανάκληση αδείας της αμαρτωλής ΑΕΠΙ.

Του τα είπαν, τα άκουσε, τους διαβεβαίωσε ότι είναι στο πλευρό τους και ύστερα, όταν οι άνθρωποι έφυγαν ήσυχοι, έκατσε και γύρισε προεκλογικό σποτάκι με βίντεό τους από τη συνάντηση! Ούτε τους ζητήθηκε η άδεια -και ούτε φυσικά την έδωσαν- να συμπεριληφθούν σε κομματικό σποτ. Προηγουμένως, οι ίδιοι άνθρωποι είχαν συναντήσει τον ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα και την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Γεννηματά. Κανείς από τους δύο, φυσικά, δεν τόλμησε να τους βγάλει σε προεκλογικό σποτ του κόμματός του. Πρέπει να είσαι τρομερά πολιτικά ανήθικος για να το κάνεις.

Πολλές φορές ακούω να λένε ότι δεν φταίει ο Μητσοτάκης, φταίνε ο Άδωνις, ο Μουρούτης κλπ για τη fake εικόνα της ΝΔ, το παραπάνω όμως περιστατικό αποδεικνύει ότι η λαμογιά και η εξαπάτηση στο κόμμα αυτό ξεκινούν από την κεφαλή.

Στην ομιλία του με την οποία επένδυσε το εν λόγω προεκλογικό σποτ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ένα ακόμη πρόσωπο του χαρακτήρα του: Κατηγόρησε για όλα τα δεινά του χώρου της πνευματικής ιδιοκτησίας τη μόνη κυβέρνηση η οποία ξεσκέπασε το επί δεκαετίες διογκούμενο σκάνδαλο της ΑΕΠΙ, χρηματοδότησε τη διανομή των δκαιωμάτων και έδωσε μία γερή «προίκα» για να λειτουργήσε ο νέος, καθαρός, διάφανος οργανισμός.

Το άκρον άωτον; Ζήτησε από τους επιχειρηματίες που κάνουν χρήση μουσικής να δίνουν για τα πνευματικά δικαιώματα ένα συμβολικό ποσό. Ακούτε; Συμβολικό ποσό! Λες και οι εκατοντάδες συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδοποιοί είναι ζητιάνοι. Έλα, Μαρέβα, βγάλε το πορτοφόλι σου και δώσε το κατιτίς στον πτωχό που έγραψε αυτό το συμπαθητικό τραγουδάκι!

Ας το ακούσουν καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική του σπείρα: Οι δημιουργοί παράγουν εργασία για την οποία δικαιούνται εύλογη αμοιβή. Τα «συμβολικά ποσά» να τα βάλετε στις offshore σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα