Ντύθηκε… στα «λευκά» η Βόρεια Ελλάδα – Μοναδικές εικόνες από την επέλαση της κακοκαιρίας (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (05/02) το νέο κύμα κακοκαιρίας. Ντύθηκε… στα «λευκά» η Βόρεια Ελλάδα από τα ξημερώματα, ψιλό χαλάζι έπεσε στην Αθήνα το μεσημέρι, προβλήματα σε Αιγαίο και Ιόνιο λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Η κακοκαιρία πλήττει αρκετές περιοχές της Ελλάδας και αναμένεται

να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες. Από το πρωί εκδηλώνονται βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις στα πεδινά, τα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας, ενώ στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις. Όπως στη Φλώρινα, την Κοζάνη, τη Χαλκιδική (Πολύγυρος), Θράκη (ορεινά). Περιοχές στις οποίες το θερμόμετρο σημείωσε κατακόρυφη και απότομη πτώση.

Υπενθυμίζεται ότι έκλεισαν σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες, ενώ σε πολλούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα «λευκά» και ο Χορτιάτης

Το χιόνι «επισκέφτηκε» και τα βόρεια της Θεσσαλονίκης, με τον Χιορτιάτη να ντύνεται στα λευκά από το πρωί, αιφνιδιάζοντας αρκετούς οδηγούς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Χορτιάτη, με την τροχαία να καλεί τους οδηγούς να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χαλάζι στην Αθήνα

Η κακοκαιρία επηρέασε και την Αττική, καθώς το μεσημέρι εκδηλώθηκε ξαφνικά βροχόπτωση και χαλαζόπτωση σε αρκετές περιοχές, και ιδίως στα βόρεια προάστια. Με τους ανέμους να πνέουν εκείνη την ώρα από τα νότια και να προσπαθούν να στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς. Τις επόμενες ώρες και μέχρι το Σάββατο, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να «πέσει» χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά.

(πληροφορίες από σελίδα Forecast Weather Greece/Facebook)

Πηγή: Ντύθηκε… στα «λευκά» η Βόρεια Ελλάδα – Μοναδικές εικόνες από την επέλαση της κακοκαιρίας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα