Ο Αντώναρος εξηγεί γιατί ενοχλείται η ΝΔ με την έξοδο από τα μνημόνια

Το δικό του σχόλιο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την αυστηρή λιτότητα έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος στο facebook του.

«20 Αυγουστου 2018.
Η αυριανή μέρα.
Δεν είναι ούτε ιστορική -όπως με άγνοια της σημασίας των λέξεων ισχυρίζονται κάποιοι βαρύγδουπα- ούτε σημαδιακή.
Για τον μέσο Ελληνα πολίτη από αύριο ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ απολύτως τίποτε στη καθημερινή του ζωή.
Τότε εμένα τι με νοιάζει; θα ρωτήσουν πολλοί.
Κι όμως η 20η Αυγούστου 2018 έχει περισσότερο από συμβολική σημασία από ο,τι

δηλαδή σηματοδοτει η τυπική λήξη των μνημονίων -δηλαδή των δανειακών συμβάαεων ανάμεσα στη χώρα μας και τους δανειστές της.
Σηματοδοτεί την επανακτηση ενός μέρους -προσοχη ΟΧΙ όλης- της ελευθερίας στη λήψη αποφάσεων και του σχεδιασμού πολιτικών που είχε εκχωρηθει, αναγκαστικά, στους δανειστές.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις -τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- θα είναι απαλλαγμένες απο δεσμευσεις και ελέγχους. Θα μπορούν όμως να αποφασίζουν μετρα και πολιτικές με δικές τους πρωτοβουλίες.
Γι αυτο το λόγο χαίρεται η σημερινή κυβέρνηση -γιατι δεν θα της είναι πια δεμένα τα χέρια. Κατι που, κατά την εκτίμηση μου, θα γίνει σαφές στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Για τον ίδιο λόγο -αλλα αντίστροφα- ενοχλείται η αξιωματική αντιπολίτευση. Ανησυχεί δηλαδή ότι, μέχρι τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει χρήση αυτών των δυνατοτήτων. Και γι αυτό η Νεα Δημοκρατία επέμενε κι επιμένει για εκλογές “εδώ και τώρα”. Για να αποκτήσει η ίδια αυτό το δικαίωμα. Και φυσικά η κυβέρνηση δεν θα της κάνει τη χάρη.
Αλλάζουν συνεπώς πολλά από αύριο. Κυρίως στο πολιτικό επίπεδο.
Δεν θα έχουμε βέβαια -αντίθετα με τις ανοησίες της αντιπολίτευσης -τέταρτο μνημόνιο. Ούτε όμως -όπως βιάζονται να πούν κάποιοι στον κυβερνητικό χώρο- έξοδο απο την κρίση. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη καμπή. Η επιστροφή στην κανονικότητα απέχει.
Πόσο γρήγορα θα φθάσουμε εκεί εξαρτάται απο τη όχι αυταπόδεικτη σωφροσύνη του πολιτικού συστήματος αλλά και από την διάθεση των πολιτών να αντιληφθούν ότι επιστροφή στη προηγούμενη κατάσταση δεν υπάρχει. Γιατι πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν στη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα