Ο δύο φορές βραβευμένος με Grammy, Fantastic Negrito στο Φεστιβάλ Πηνειού (video)

O Fantastic Negrito, από τους δρόμους του Oakland, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα μοναδικό live την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, στη Λάρισα.

Ο Fantastic Negrito είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε να τα καταφέρει, που τα κατάφερε, που έχασε τα πάντα αλλά που, με

κάποιον τρόπο, βρήκε ξανά το δρόμο του.

Επιστρέφοντας στη μουσική βιομηχανία το 2014 και παίζοντας στους δρόμους του Oakland, ο Fantastic Negrito κέρδισε τον εναρκτήριο διαγωνισμό NPR Tiny Desk. Το 2016 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ, “The Last Days of Oakland”, το οποίο κέρδισε στην κατηγορία για το Best Contemporary Blues Album στην 60η απονομή των βραβείων Grammy. Στην αρχή της χρονιάς κέρδισε το δεύτερο Grammy του, στην ίδια κατηγορία, για το νέο του άλμπουμ, “Please Don’t Be Dead” (2018), που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το μουσικό τύπο.

Ο κατά κόσμον Xavier Amin Dphrepaulezz είναι μια ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που σχεδόν 15 χρόνια μετά από το συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου με την Interscope, ένα αποτυχημένο ντεμπούτο άλμπουμ, έναν σχεδόν θανάσιμο πυροβολισμό, ένα σχεδόν θανάσιμο ατύχημα, τη γέννηση του γιού του, την «αγροτική ζωή» του, ατελείωτες ώρες ερμηνείας στους δρόμους του Oakland, ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του.

Οι λάτρεις των μπλουζ και της πραγματικής R&B έχουν λοιπόν ήδη ένα λόγο για να χαίρονται αυτό το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα