Ο επόμενος ψηλότερος ουρανοξύστης θα… κρέμεται από τον ουρανό (εικόνες)

Τα σχέδια του «υψηλότερου ουρανοξύστη» στον κόσμο που παρουσίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Clouds στις ΗΠΑ δεν αφορούν απλά ένα υπερ-φιλόδοξο και απόλυτα εκκεντρικό project, αλλά κάτι που ξεπερνάει τα όρια κάθε φαντασίας.

Πρόκειται για το Analemma Tower, έναν… ανάποδο ουρανοξύστη, ο οποίος θα κρέμεται από τον ουρανό και για την ακρίβεια από έναν αστεροειδή, ο οποίος θα έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τη γη σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της.

Ο

ουρανοξύστης θα κρέμεται από τον αστεροειδή με καλώδια μεγάλης αντοχής και θα αιωρείται ουσιαστικά πάνω από διάφορες πόλεις ανάλογα με την τροχιά, όπως τη Νέα Υόρκη και την Αβάνα.

Στο τμήματα του κτιρίου που είναι πιο κοντά στη γη θα υπάρχουν εστιατόρια και καταστήματα, αλλά και χώροι ψυχαγωγίας, από πάνω θα υπάρχουν γραφεία και στα μεσαία τμήματα κήποι και σπίτια. Στα σχέδια περιλαμβάνονται ένας χώρος λατρείας, αλλά και ένα είδος νεκροταφείου στην κορυφή.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι η ημέρα θα διαρκεί 45 λεπτά περισσότερο στο πάνω τμήμα του ουρανοξύστη λόγω της καμπυλότητας της γης, όμως λόγω των ατμοσφαιρικών συνθηκών οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να αντέξουν σε εξωτερικό χώρο χωρίς ειδικές στολές.

Η εταιρεία πιστεύει πως το να καταφέρουν οι επιστήμονες να «συλλάβουν» έναν αστεροειδή και να τον θέσουν σε τροχιά γύρω από τη γη θα μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω αρχιτεκτονικό γραφείο έχει κάνει προτάσεις για ένα σπίτι στον Άρη και μια πόλη πάνω σε σύννεφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα