Ο Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Τα θύματα ήμασταν εμείς (video)

«Καμία γενοκτονία, καμία τυραννία, καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νιώθει ντροπή», είπε από τη Σαμψούντα«Οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που έχασαν γυναικόπαιδα και γέρους» τόνισε ακόμα μέσα σε πανηγυρικό κλίμα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε μόνο στο χαρακτηρισμό «εισβολείς» και ανήμερα των 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων (19η Μαΐου 1919) ο τούρκος πρόεδρος ξεπέρασε κάθε όριο.

«Καμία γενοκτονία, καμία τυραννία,

καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νιώθει ντροπή», είπε από τη Σαμψούντα και την ιστορική αποβάθρα ο Ταγίπ Ερντογάν. «Οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που έχασαν γυναικόπαιδα και γέρους», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος πρόεδρος και αρνήθηκε εκ νέου τη Γενοκτονία των Ποντίων…

Ο τούρκος πρόεδρος ανήμερα της 100ης επετείου από τη Γενοκτονία των Ποντίων βρέθηκε στο λιμάνι της Σαμψούντας, εκεί όπου το 1919 αποβιβάστηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλησε έτσι να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της Ανεξαρτησίας των Τούρκων, όταν και έπνιξε στο αίμα τον Πόντο και βύθισε στο πένθος τον ποντιακό ελληνισμό.

«Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή, παρά τον τεράστιο πόνο και τις απώλειες που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους τελευταίους δύο αιώνες», είπε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι συμπατριώτες ήταν αυτοί που υπέστησαν τη μεγαλύτερη γενοκτονία, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια. Τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Οθωμανοί πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα αλλά δέχτηκαν πισώπλατο χτύπημα. «Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους», ήταν τα λόγια του.

Η Τουρκία – σύμφωνα με τον πρόεδρό της – δεν έχει κάνει κανένα λάθος και το μόνο που έπραξε είναι να διώξει όσους την πρόδωσαν. «Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός», επισήμανε από το λιμάνι της Σαμψούντας ο Ταγίπ Ερντογάν.

Olması gereken durum, Görmemiz gereken resim

Keywords
Τυχαία Θέματα