Ο πολιτικός κόσμος θρηνεί τον νεκρό πιλότο του Mirage

Συγκλονισμένος είναι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας από τον τραγικό θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου, πιλότου του Mirage που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρει ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή

μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας», αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του αδικοχαμένου σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, Μαρία και τον πατέρα του, Απόστολο Μπαλταδώρο και τους εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του σμηναγού και επανέλαβε ότι η Πολιτεία θα είναι πάντα δίπλα τους.

Πρωθυπουργός

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Τον θάνατο του άτυχου πιλότου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Ένας έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) 12 Απριλίου 2018

Η είδηση του θανάτου του πιλότου σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα, με πολιτικούς και κόμματα να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Πρόεδρος της Βουλής

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Τη θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Μπαλταδώρου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του στο 1ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Θρηνούμε την απώλεια του γενναίου και εκλεκτού τέκνου της χώρας μας. Του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Ανήκει στο Πάνθεον των Ηρώων. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η απώλεια είναι οδυνηρή. Ήταν ένας αφοσιωμένος αξιωματικός της αεροπορίας. Λάτρευε τη δουλειά του. Είχε υψηλό το φρόνημα και υπηρετούσε το καθήκον με αυταπάρνηση. Η οδύνη είναι τεράστια για όλους μας».

Αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τις στρατιωτικές αρχές, επέστρεφαν από μια αναχαίτιση δυο τουρκικών αεροσκαφών, η οποία αναχαίτιση δεν έγινε, διότι είχαν ήδη φύγει τα τουρκικά αεροσκάφη προς την Τουρκία. Έτσι επέστρεφαν στη βάση τους στη Σκύρο και 9 μίλια πριν πλησιάσουν στο νησί, ο δεύτερος πιλότος, γιατί ο αείμνηστος Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο αρχηγός της αποστολής, έχασε ξαφνικά το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο έπεσε στη θάλασσα. Έτσι λοιπόν χάθηκε ο γενναίος αυτός άνθρωπος. Συνεχίζονται οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο. Κατηγορηματικά, ο θάνατος του πιλότου μας του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση. Εννέα μίλια πριν φθάσει στη Σκύρο χάθηκε το αεροσκάφος μαζί με τον Γιώργο Μπαλταδώρο».

Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα του πιλότου εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Τόσκας επισημαίνει: «Σήμερα θρηνεί η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων έναν από τους φρουρούς του Αρχιπελάγους. Έπεσε στο πατριωτικό καθήκον. Τα συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα».

Σήμερα θρηνεί η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων έναν από τους φρουρούς του Αρχιπελάγους.Έπεσε στο πατριωτικό καθήκον. Τα συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Nikos Toskas (@nikos_toskas) 12 Απριλίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Γ. Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Στην οικογένεια του εκλιπόντα, και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας στο Twitter.

Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) 12 Απριλίου 2018

«Απέραντη θλίψη σ’ όλη την Ελλάδα προκαλεί ο άδικος χαμός του Έλληνα πιλότου. Θρηνούμε έναν ήρωα! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την Πολεμική Αεροπορία μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Απέραντη θλίψη σ’ όλη την Ελλάδα προκαλεί ο άδικος χαμός του Έλληνα πιλότου. Θρηνούμε έναν ήρωα! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την Πολεμική Αεροπορία μας.

— Kostis Hatzidakis (@K_Hatzidakis) 12 Απριλίου 2018

ΠΑΣΟΚ

«Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του», ανέφερε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Αποστολάκη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της.

Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της πολεμικής μας αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) 12 Απριλίου 2018

«Ένας ακόμη ήρωας. Αθάνατος», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Ενας ακόμη ήρωας. Αθάνατος

— Παύλος Χρηστίδης (@christidisp) 12 Απριλίου 2018

ΠΟΤΑΜΙ

«Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 12 Απριλίου 2018

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους, επισημαίνοντας ότι «οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ».

«Από την πρώτη στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ένωση Κεντρώων

Τη θλίψη της εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθύτατη τη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στον βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Keywords
Τυχαία Θέματα