Οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν τα 80 εκατ. δολάρια που οφείλουν στον ΠΟΥ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη (02/09), ότι δεν θα καταβάλουν περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια που οφείλουν αυτή τη στιγμή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και ότι θα διαθέσουν τα χρήματα αυτά για να καλύψουν την εισφορά που οφείλουν στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ στις

6 Ιουλίου 2021, μετά την καταγγελία του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ο αναφερόμενος παγκόσμιος οργανισμός έγινε μία μαριονέτα για την Κίνα στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Από την πλευρά του, ο ΠΟΥ απέρριψε την καταγγελία του Τραμπ.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση του Κογκρέσου από το 1948, ο Τραμπ έπρεπε να προειδοποιήσει ένα χρόνο νωρίτερα για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ, ενώ απαιτείται από την Ουάσινγκτον να εξοφλήσει τα χρήματα που χρωστάει για την εξυπηρέτηση του τρέχοντος οικονομικού έτους του ΠΟΥ.

URRRRRRTIMA HORAA – por si no lo vieron anoche. yo ME APUNTO ENSEGUIDA. Estoy harto de la mascarilla. USA TODAY: Coronavirus live updates: CDC tells officials to be ready for vaccine by November; steroids can help severely ill patients.https://t.co/zJfAeWbe8r

— WatchingYou (@WatchingYou2020) September 3, 2020

Πλησιάζουν τις 186.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ από κορονοϊό

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 1.033 ασθενείς υπέκυψαν στον Covid-19 την Τετάρτη (02/09) στις ΗΠΑ, όπου ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε συνολικά τους 185.754 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων «Reuters», που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Το προηγούμενο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν 39.774 νέα κρούσματα με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τα 6,12 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορονοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων.

Coronavirus India News LIVE Updates: Over 16,000 Maharashtra Police personnel infected by COVID-19 so far https://t.co/PPQ22BGX8x

— Sharat Sinha (@Sharat57) September 3, 2020

Ινδία: Νέα αύξηση ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Η Ινδία κατέγραψε νέα αύξηση ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού την Πέμπτη (03/09), με 83.883 νέες μολύνσεις, όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 3,85 εκατομμύρια, μόλις 100.000 λιγότερα από τη Βραζιλία, τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την επιδημία Covid-19 παγκοσμίως.

Η Ινδία είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την επιδημία του κορονοϊού στην Ασία και επί σχεδόν ένα μήνα καταγράφει τα περισσότερα νέα κρούσματα ημερησίως σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο ο αριθμός των νεκρών στη χώρα παραμένει σχετικά χαμηλός.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 1.043 άνθρωποι πέθαναν από Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον απολογισμό σε 67.376.

India Coronavirus updates, September 3: Mumbai sees dip in monthly growth; Gujarat tally just shy of 1 lakh https://t.co/78hUmY66X9

— Sharat Sinha (@Sharat57) September 3, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα