Οι όροι που θέτουν Ισπανία, Ιταλία, Σλοβακία για την εκταμίευση της δόσης

Προϋποθέσεις στην εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. που συμφωνήθηκε στο χθεσινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο, θέτουν τρεις χώρες, όπως αποκάλυψε με δήλωσή του ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος.

Συγκεκριμένα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Σλοβακία φαίνεται ότι ζητούν όρους από την ελληνική κυβέρνηση, με αιχμή το ζήτημα ασυλίας αξιωματούχων τους.

Ο ισπανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι τρεις χώρες θα μπλοκάρουν την εκταμίευση της δόσης, μέχρι η Αθήνα

να δώσει ασυλία σε τρεις αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται.

Κυβερνητικοί κύκλοι

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας», διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ποιοι είναι οι τρεις αξιωματούχοι

Οι τρεις ευρωπαίοι αξιωματούχοι, είναι μεταξύ αυτών που παραπέμφθηκαν σε δίκη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Πρόκειται για τον ισπανό πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, τον ομόλογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα