Οπαδός του Τραμπ και της Λεπέν ο ύποπτος για την επίθεση στο Κεμπέκ

Ο Γαλλοκαναδός φοιτητής Αλεξάντρ Μπισονέτ, ο οποίος παραμένει ο μοναδικός ύποπτος για την επίθεση στο ισλαμικό τέμενος του Κεμπέκ, και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο έξι ατόμων εκ προμελέτης, δήλωνε ανοιχτά οπαδός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Γαλλίδας ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν.

Ο 27χρονος, που κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία προκειμένου να παραδοθεί, δήλωνε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, η οποία έχει διαγραφεί πλέον από τις αρχές,

μεγάλος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν.

Ο Μπισονέτ σύμφωνα με τα καναδικά μέσα, που επικαλούνται ανθρώπους του κύκλου του, ξεκίνησε να προβάλει τις ακροδεξιές του απόψεις, ενάντια στους πρόσφυγες αλλά και στις γυναίκες, πιο έντονα, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κεμπέκ η Μαριν Λεπέν τον προηγούμενο Μάρτιο.

Οι συμφοιτητές του στο Κολέγιο κάνουν λόγο για έναν ήρεμο και ευγενικό χαρακτήρα ο οποίος πριν της επίσκεψη της Λεπέν, ασχολούταν περισσότερο με το σκάκι παρά με την πολιτική.

Ο Φρανσουά Ντεσάμπς, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Welcome to Refugees» δήλωσε ότι ο Μπισονέτ ήταν γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις. «Με πόνο και θυμό μάθαμε την ταυτότητα του τρομοκράτη Αλεξάντρ Μπισονές, δυστυχώς γνωστό σε πολλούς ακτιβιστές του Κεμπέκ για τις εθνικιστικές του θέσεις, υπέρ της Λεπέν και κατά των γυναικών τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στα social media».

Keywords
Τυχαία Θέματα