Όταν σίγησε ο «Πρίγκιπας»: Ο θάνατος του Σιδηρόπουλου μέσα από τα λόγια της αδελφής του

Συμπληρώθηκαν 27 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ροκ σκηνής της χώρας.

Ο θάνατος του Σιδηρόπουλου έχει καλυφθεί με ένα πέπλο μυστηρίου όλα αυτά τα χρόνια. Ο Παύλος πέθανε στο σπίτι μιας φίλης του στον Νέο Κόσμο. Παρότι ήταν γνωστό το ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε υπερβολική δόση ηρωίνης, οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του δεν έγιναν ποτέ γνωστές.

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του, που ήταν μόλις πριν δύο ημέρες, στις 6 Δεκεμβρίου, ο δημοσιογράφος

Μανώλης Νταλούκας, δημοσιεύει στο ogdoo.gr μια συζήτηση με την αδελφή του Παύλου Σιδηρόπουλου, Μελίνα.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση η Μελίνα Σιδηροπούλου, εξηγεί τόσο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φαίνεται να πέθανε ο Παύλος, αλλά αποκαλύπτει και τον λόγο για τον οποίο ο Παύλος Σιδηρόπουλος ξεκίνησε την ηρωίνη.

Η νύχτα που χάθηκε ο Παύλος

Κατά τη συνομιλία του δημοσιογράφου με την Μελίνα Σιδηροπούλου προκύπτει ότι ο Παύλος ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση μέχρι τα μεσάνυχτα της νύχτας που άφησε την τελευταία του πνοή.

Παρά το γεγονός ότι φίλοι του τον είχαν αφήσει στο πάρκινγκ ξενοδοχείου της Αθήνας, ο Παύλος μυστηριωδώς βρέθηκε στο σπίτι μιας άγνωστης κοπέλας στον Νέο Κόσμο. Το όνομα της συγκεκριμένης γυναίκας παραμένει άγνωστο.

Ο Παύλος, σύμφωνα και με τη νεκροψία που διενεργήθηκε, έπεσε σε κώμα ύστερα από υπερβολική δόση ηρωίνης την οποία εισέπνευσε. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα φοβούμενη για την προσωπική της έκθεση καθυστέρησε δραματικά να ενημερώσει τόσο τους φίλους του Παύλου όσο και το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Νταλούκα ο Παύλος έλαβε τη μοιραία δόση περίπου στις 4 τα ξημερώματα της 6ης Δεκέμβρη 1990. Η γυναίκα όμως, ενημέρωσε τους φίλους του Βασίλη Πετρίδη και Αλέκο Αράπη περίπου στις 11 το πρωί. Όταν το ασθενοφόρο ενημερώθηκε και ήρθε στο σπίτι, ήταν πλέον αργά για τον Παύλο.

Η Μελίνα Σιδηροπούλου εξηγεί ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο του αδελφού της από μια νοσοκόμα και ότι δεν θέλησε ποτέ να δει το άψυχο σώμα του.

Η στάση της Μελίνας Σιδηροπούλου προς την άγνωστη γυναίκα

Στη συνέντευξη η κ. Σιδηροπούλου μιλάει εκ βαθέων για τα αισθήματά της για τον τελευταίο άνθρωπο που είδε ζωντανό τον Παύλο.

«Για τον Α ή Β λόγο αυτό έγινε. Δε θέλω να της το χρεώσω αυτό. Δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος», λέει για τη γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν γνωρίζει. Η ίδια δείχνει απόλυτη κατανόηση για το λάθος της να μην ενημερώσει εγκαίρως, εξηγώντας ότι ίσως και εκείνη να μην ήταν σε θέση να το κάνει.

«Φοβήθηκε να πάρει αμέσως το ασθενοφόρο να έρθει. Δεν ήξερε τι να κάνει, δεν έκανε τίποτα. Πρέπει να ξέρεις σε αυτά τα πράγματα. Άργησε να πάρει το ασθενοφόρο», λέει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας μια αφοπλιστική συμπόνοια για τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Έτσι ξεκίνησε την ηρωίνη

Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Παύλου, δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο σπίτι της αδελφής του. Ήταν τότε που η Μελίνα δήλωσε ότι για τη δραματική αυτή εξέλιξη ευθύνεται η Γιόλα Αναγνωστοπούλου, πρώην σύντροφος του Παύλου.

Στη συνέντευξη στον Μανώλη Νταλούκα η Μελίνα Σιδηροπούλου αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από αυτή της τη φράση, όπως της την είχε μεταφέρει ο ίδιος ο Παύλος.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Σιδηρόπουλος είχε πει ότι η Γιόλα είχε εθιστεί στην ηρωίνη όταν είχε ταξιδέψει στη Γαλλία.

Ήταν τότε που ο ίδιος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη ουσία, πιθανώς σε μια προσπάθεια να δείξει στη φίλη του ότι δεν ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τη διακόψει. Η Μελίνα Σιδηροπούλου χαρακτηριστικά λέει ότι ο Παύλος δοκίμασε ηρωίνη για να της δείξει έμπρακτα ότι «έλα μωρέ, και τι είναι;».

Αποτέλεσμα ήταν ο καταστροφικός του εθισμός στην ηρωίνη. Μάλιστα η κ. Σιδηροπούλου, λέει ότι και στο παρελθόν ο Παύλος είχε βρεθεί στο κατώφλι του θανάτου και η ζωή του είχε σωθεί από θαύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα