Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας U23: Δεύτερος στον κόσμο ο Ντούσκος (video)

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο U23 στον τελικό του σκιφ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Ο έλληνας πρωταθλητής οδηγούσε την κούρσα έως τα 1000μ., αλλά στη συνέχεια τερμάτισε σε χρόνο 06:56.150, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Γουέμπερ (Γερμανία) με χρόνο 06:54.590 και το χάλκινο ο Γιουελ (Νορβηγία) με επίδοση 06:56.220.

Μετά τον αγώνα, ο Ντούσκος δήλωσε: «Ευχαριστήθηκα την κούρσα. Προσπάθησα να κρατήσω σε όλη τη διαδρομή την ταχύτητά μου και να ανέβω στα τελευταία

500μ. Δεν κατάφερα να πάρω το χρυσό, αλλά έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι ευχαριστημένος».

Παράλληλα, την έκτη θέση στον τελικό του διπλού ελαφρών βαρών κατέλαβαν οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Συγχαρητήρια Αυγενάκη

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συνεχάρη μέσω Twitter τις επιτυχίες των ελλήνων αθλητών στην κωπηλασία και τα δύο μετάλλια που κατέκτησαν την Κυριακή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23.

«Θερμά συγχαρητήρια στις “χρυσές” Αννέτα Κυρίδου-Δήμητρα Τσαμοπούλου και στον “ασημένιο” Στέφανο Ντούσκο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23. Τα ελληνικά κουπιά, χθες και σήμερα, απέδειξαν και στη Φλόριδα το λαμπρό παρόν και μέλλον του αθλήματος της κωπηλασίας στη χώρα μας», ανέφερε ο υφυπουργός.

Θερμά συγχαρητήρια στις “χρυσές” Αννέτα Κυρίδου-Δήμητρα Τσαμοπούλου και στον “ασημένιο” Στέφανο Ντούσκο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23. Τα ελληνικά κουπιά, χθες και σήμερα, απέδειξαν και στη Φλόριδα το λαμπρό παρόν και μέλλον του αθλήματος της κωπηλασίας στη χώρα μας. pic.twitter.com/QDUa3uLwz4

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) July 28, 2019

Τέταρτη στα μετάλλια η Ελλάδα

Η ελληνική κωπηλασία διέπρεψε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς κατέκτησε 4 μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23.

Η χώρα μας κατέλαβε την 4η θέση, μαζί με την Αυστραλία, που επίσης είχε δύο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο,.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Μεγάλη Βρετανία με 8 μετάλλια (6 χρυσά, δύο ασημένια), στη 2η η Ιταλία με 11 (6-1-4) και στην τρίτη η Γερμανία με 9 μετάλλια (2-5-2).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα