Παιδί πολύτεκνης οικογένειας πέρασε χωρίς φροντιστήριο 4ος στη Στρατιωτική Ιατρική

Με θέληση, πρόγραμμα και μεθοδικότητα μπορείς να πετύχεις και χωρίς… βοήθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Δημήτρης Βόγδος, που καταλαμβάνει την 4η θέση στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής χωρίς να είχε φροντιστηριακή βοήθεια.

Ήταν μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας (έχει άλλα τέσσερα αδέρφια) και κατόρθωσε να γράψει 19,9 στα Μαθηματικά.

Ο Δημήτρης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.253 μόρια κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, μίλησε στο Αθηναϊκό

– Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την προσπάθειά του καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τα συναισθήματα ικανοποίησης που νιώθει για την επιτυχία του.

«Θέλω να πω σε όσους δοκιμάζουν τον εαυτό τους στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια που κάνουν», τονίζει, χωρίς να μπορεί να… κρύψει τη χαρά που σκόρπισε η είδηση της επιτυχίας του στους γονείς και τα αδέλφια του, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όσον αφορά στην επιλογή του, εξήγησε πως είναι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του, που τον οδήγησε στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία, όπως τονίζει, «συνδυάζει την Ιατρική με άλλα χαρακτηριστικά».

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις των βαθμολογιών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο «Kozanimedia» ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ, Μπάμπης Γιαννακόπουλος ήταν σίγουρος πως ο Δημήτρης Βόγδος θα έμπαινε στη σχολή της επιλογής του.

Ο μαθητής είχε αναφέρει τότε: «Η πορεία προς τις πανελλαδικές περιβάλλεται από έναν μύθο, έτσι; Η ατελείωτη κούραση, το διάβασμα, να ξεχάσεις ότι ζεις και όλα τα συναφή. Θαρρώ πως είναι επιλογή μας ενίοτε πως θα διαχειριστούμε την κάθε πρόκληση. Και οι Πανελλήνιες είναι μέχρις στιγμής η μεγαλύτερη. Το θέμα είναι πώς θα την αντιμετωπίσεις. Με χαρά και αισιοδοξία ή με απόλυτη απελπισία. Ειλικρινά δεν υπήρξα απόλυτα αισιόδοξος. Τα «δεν περνάω ούτε με αίτηση» έδιναν και έπαιρναν. Βέβαια αγαπούσα τα μαθήματα και ας αγανάκτησα άπειρες φορές. Προς τον Γενάρη κατάλαβα ότι είναι ευχάριστη (μάλλον μπορείς εσύ να την κάνεις ευχάριστη) εμπειρία. Υπάρχουν άλλα τόσα άτομα που περνούν το ίδιο και κλαίτε μαζί. Χωρίς λίγο κλάψιμο (και κάψιμο) δεν βγαίνει η χρονιά».

Πολύτεκνη πέρασε πρώτη

Εν τω μεταξύ, μητέρα τεσσάρων παιδιών από την Κοζάνη εισέρχεται πρώτη στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Πτολεμαΐδα.

Πρόκειται για την 44χρονη Σωτηρία Τσίτσαρη – Τριανταφύλλου, που επέλεξε το νεοσύστατο τμήμα Εργοθεραπείας στην Πτολεμαΐδα προκειμένου, όπως λέει, για να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Έλαβε τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης προκειμένου να καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσε στη νεανική της ηλικία. Δύο από τα παιδιά της, ήδη, σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ο γιος της, το τρίτο παιδί της οικογένειας, ετοιμάζεται φέτος για τις πανελλαδικές, με στόχο να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει δημοσιογράφος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kozanimedia

Keywords
Τυχαία Θέματα