Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Στο νοσοκομείο Τιράνων η σορός του (video)

Η δικογραφία του θανάτου του 35χρονου διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών ΙωαννίνωνΗ αδερφή του θύματος προσκόμισε την ταυτότητα του θανόντος που προκύπτει ότι ο Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότηταΕγκρίθηκε το αίτημα εξέτασης της σορού του ομογενούς από έλληνα ιατροδικαστήΣτο νοσοκομείο Τιράνων η σορός του 35χρονου

Να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, αναλαμβάνει πλέον η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Συγκεκριμένα,

η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελία Ιωαννίνων πήγε η αδελφή του θύματος, όπου προσκόμισε την ταυτότητά του, από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα. Έτσι, σύμφωνα με τον νόμο, η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά κακούργημα που τελέστηκε στην αλλοδαπή σε βάρος έλληνα υπηκόου.

Εγκρίθηκε το αίτημα εξέτασης της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα από έλληνα ιατροδικαστή

Παρά την αρχική απόρριψη εγκρίθηκε τελικά από τις αλβανικές αρχές το αίτημα εξέτασης της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα και από έλληνα ιατροδικαστή, μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Αναλυτικότερα, ο έλληνας ιατροδικαστής αναμένεται να φτάσει στην Αλβανία από την Κοζάνη μέχρι το βράδυ της Τρίτης για να ξεκινήσει το έργο του.

Όπως εξήγησε και η μητέρα του 35χρονου μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, οι αλβανικές αρχές έδιναν στην οικογένεια από την πρώτη ημέρα τη σορό του γιου τους. Ωστόσο, η οικογένεια δεν προχώρησε στην κηδεία και στην ταφή καθώς επιθυμεί να εξετάσει τη σορό του γιου τους έλληνας ιατροδικαστής.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια ζητούσε εξαρχής να πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη και από έλληνα ιατροδικαστή αλλά οι αλβανικές αρχές αρνούνταν να δώσουν την άδεια επικαλούμενες γραφειοκρατικούς λόγους. Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της απόφασης των αλβανικών αρχών έπαιξαν και οι διπλωματικές πιέσεις και μεσολάβηση του ελληνικού προξενείου.

Στο νοσοκομείο Τιράνων η σορός

Το βράδυ της Τρίτης, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Τιράνων.

Κατόπιν παρέμβασης του ελληνικού προξενείου, οι αλβανικές αρχές αποδέχθηκαν το αίτημα της οικογένειάς του και η σορός του να εξεταστεί από μικτό κλιμάκιο ελλήνων και αλβανών ιατροδικαστών.



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα