Παρέμβαση Σνοούντεν για τη σύλληψη Άσανζ: Μαύρη μέρα για την ελευθερία του Τύπου (video)

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τα μυστικά προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ, πήρε θέση για τη σύλληψη του ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks την Πέμπτη 11 Απριλίου στην πρεσβεία του Ισημερινου, δηλώνοντας ευθαρσώς πως πρόκειται για μία «μαύρη στιγμή για την ελευθερία του Τύπου».

«Οι φωτογραφίες που δείχνουν πως ο πρεσβευτής του Ισημερινού προσκαλεί την μυστική αστυνομία

της Βρετανίας για να σύρει έξω από το κτίριο της πρεσβείας κάποιον του οποίου η δημοσιογραφική δουλειά – είτε αυτό αρέσει είτε όχι- έχει βραβευτεί, θα μπουν στα βιβλία της ιστορίας. Οι επικριτές του Ασάνζ μπορούν να χαίρονται, αλλά αυτή είναι μια μαύρη στιγμή για την ελευθερία του Τύπου», έγραψε αναλυτικά Σνόουντεν στον λογαριασμό του στο Twitter για τη σύλληψη του Ασάνζ .

Images of Ecuador’s ambassador inviting the UK’s secret police into the embassy to drag a publisher of–like it or not–award-winning journalism out of the building are going to end up in the history books. Assange’s critics may cheer, but this is a dark moment for press freedom. https://t.co/ys1AIdh2FP

Edward Snowden (@Snowden) 11 Απριλίου 2019

Yπενθμίζεται πως ο Έντουαρντ Σνόουντεν ζει στην Μόσχα, καθώς εκκρεμεί και εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο πρώην συνεργάτης των ΗΠΑ επικαλέστηκε τις αποφάσεις των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι ενδεχόμενη σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, θα συνιστούσε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Σημαντική πληροφορία για τους δημοσιογράφους, που γράφουν για την σύλληψη του Ασάνζ από τον Ισημερινό: ο ΟΗΕ επίσημα έχει αποφασίσει, ότι ενδεχόμενη σύλληψη του θα ήταν αυθαίρετη και θα συνιστούσε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ΟΗΕ επανειλημμένα έχει προβεί σε ανακοινώσεις, μέχρι και πρόσφατα, μέσω των οποίων ζητούσε την απελευθέρωση του Ασάνζ» και συνεχίζει παραθέτοντας απόκομμα των εν λόγω εκτιμήσεων, οι οποίες καλούν τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να αφήσουν τον Άσανζ να εξέλθει από την πρεσβεία του Ισημερινού.

Important background for journalists covering the arrest of Julian #Assange by Ecuador: the United Nations formally ruled his detention to be arbitrary, a violation of human rights. They have repeatedly issued statements calling for him to walk free–including very recently. pic.twitter.com/fr12rYdWUF

Edward Snowden (@Snowden) 11 Απριλίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα