Πατέρας στην Κίνα δίνει στην κόρη του όνομα… βιντεοπαιχνιδιού και γίνεται viral

Πώς «σχολίασε» το διαδίκτυο το ασυνήθιστο όνομαΤο βιντεοπαιχνίδι του οποίου το όνομα έχει και ένα κοριτσάκι στην Κίνα παίζεται από 200 εκατ. παίκτες

Ένας πατέρας στην επαρχία Σαανσί της Κίνας βάφτισε την κόρη του Γουάνγκ Τσε Ρονγκ Γιάο ή Η Τιμή του Βασιλιά, που είναι το όνομα ενός από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια στη χώρα, με πάνω από 200 εκατ. παίκτες.

Η φωτογραφία από την οικογενειακή σελίδα καταχώρησης του ονόματος της, που πιστοποιεί τον τόπο κατοικίας κάθε πολίτη, έγινε viral στο διαδίκτυο με πολλούς από τους χρήστες να αναρωτιούνται για ποιον

λόγο οι γονείς έδωσαν αυτό το όνομα στην κόρη τους.

Ο 30χρονος πατέρας Γουάνγκ Γκουάν, που εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας, ανέφερε ότι δεν περίμενε ότι το όνομα θα προκαλούσε τέτοιο θόρυβο στο διαδίκτυο ενώ τόνισε ότι δεν είναι εθισμένος στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Πώς διαδόθηκε, όμως, το όνομα; Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, μόλις το μωρό γίνει ενός μηνός γίνεται μία γιορτή. Στη διάρκεια αυτής της γιορτής, την ώρα που ο Γουάνγκ γευμάτιζε με τους καλεσμένους, έδειξε το πιστοποιητικό με το όνομα του παιδιού και κάποιοι τράβηξαν φωτογραφίες.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά στη Κίνα που ένας γονιός δίνει στο παιδί του ένα ασυνήθιστο όνομα.

Το 2009 ένα ζευγάρι στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσί προσπάθησε να ονομάσει τον γιό του Τζάο C, με το γράμμα «C» ως κύριο όνομα. Δεν κατάφεραν όμως να το καταχωρήσουν.

Το 2015 ο κ. Λγιου στην επαρχία Σαντόνγκ μήνυσε την τοπική αστυνομία επειδή αρνήθηκε να καταχωρήσει τη γέννηση του παιδιού του, καθώς έδινε ένα όνομα χωρίς επίθετο. Τρία αστυνομικά τμήματα απέρριψαν το αίτημά του.

Ο Γουάνγκ Γκουάν όμως κατάφερε να καταχωρήσει το όνομα της κόρης του, καθώς ένας αστυνομικός έκρινε ότι το όνομα δεν παραβιάζει κάποιον κανονισμό.

Οι νόμοι στην Κίνα ορίζουν ότι όλοι οι κινέζοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ονόματα για τα παιδιά τους, υπό την προϋπόθεση ότι «σέβονται την κοινωνική ηθική» και δεν βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον. Το επώνυμο μπορεί να είναι το όνομα κάποιου γονέα, ενώ το όνομα θα πρέπει να είναι από δύο έως τέσσερις κινέζικους χαρακτήρες.

Κάποιοι όμως είδαν την περίπτωση της ονομασίας ως προϊόν μιας νέας εποχής, όμως, οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έκριναν ότι το όνομα είναι ακατάλληλο.

Πάντως ο πατέρας αποφάσισε ότι αν θέλει η κόρη του να αλλάξει το όνομά της όταν μεγαλώσει, θα μπορεί να το κάνει. Παράλληλα ζήτησε επίσης από τους χρήστες του διαδικτύου να σταματήσουν να μοιράζουν τη φωτογραφία με την σελίδα καταχώρησης του ονόματος καθώς φέρει και άλλα προσωπικά στοιχεία, όπως τον αριθμό της ταυτότητάς της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα