Πεδίο μάχης τα νησιά – Οι κάτοικοι επιτέθηκαν με βεγγαλικά ενάντια στους αστυνομικούς (video)

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν τα χαράματα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου στο λιμάνι Μεστών Χίου καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο Blue Star Naxos ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν στο νησί για να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ενάντια στις κλειστές δομές. Παρόμοια ήταν και η κατάσταση στη Λέσβο.

Τα ΜΑΤ πήγα για να εξασφαλίσουν με κάθε κόστος τις εργασίες εργασίες κατασκευής της νέας δομής,

ενός νέου στρατοπέδου συγκέντρωσης δηλαδή για πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου – Βολισο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, από την οποία ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ως απάντηση, οι κάτοικοι έριξαν πέτρες και βεγγαλικά.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Εκεί έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει.

Χημικά, ξύλο και φωτιές στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα το λιμάνι της Μυτιλήνης, για περίπου δύο ώρες. Από τις 02:00 ως τις 04:30, όταν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι απωθήθηκαν, 10 διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι με το πλοίο «Πήγασος» ενισχυμένες με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί συγκρούστηκαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στάλθηκαν στο νησί ώστε να πραγματοποιηθούν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής διανομής προσφύγων και μεταναστών στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου. Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης των αστυνομικών δυνάμεων, αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και μηχανημάτων της αστυνομίας και του στρατού και την απελευθέρωση των εισόδων του λιμανιού από οχήματα, ξεκίνησε μεγάλη πομπή με κατεύθυνση την επιταγμένη έκταση, τη θέση Καβακλή – Καράβα.
Μεγάλος αριθμός κατοίκων με μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δυο σημεία, στη θέση Διαβολόρεμα και στη θέση Καράβα.

Μυτιλήνη: Γενική απεργία κήρυξε για σήμερα το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Σε συνέχεια των όσων συνέβησαν τα χαράματα στη Μυτιλήνη και των όσων συμβαίνουν ακόμα στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κήρυξε για σήμερα γενική απεργία. Παράλληλα οργανώνει για τις 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Στην ανακοίνωση το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αναφέρει:

«Χτυπάν το Μανταμάδο. Τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση για να υποτάξει το νησί μας, από τις πρωινές ώρες σήμερα χτυπάν τους Μανταμαδιώτες με χημικά, με αύρες νερού, με βόμβες κρότου λάμψης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Λέσβου, τους φορείς και τα σωματεία του νησιού μας να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει το νησί μας σε φυλακή ψυχών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Πηγή: Πεδίο μάχης τα νησιά – Οι κάτοικοι επιτέθηκαν με βεγγαλικά ενάντια στους αστυνομικούς (video) - altsantiri

Keywords
video, νησια, βεγγαλικα, πεδιο, blue star, το νησι, blue, star, naxos, ματ, μυτιληνη, απεργια, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, αστυνομια, νησι, ξυλο, πιεση, blue star, star, βομβες, δυναμη, κυβερνηση, ματ, νυχτα, οχηματων, οχηματα, οχημα, πλοιο, πρωι, συνεχεια, συγκεντρωση, σχεδια, φυλακη, χημικα, ωρες, blue, επεισοδια, naxos, νοσοκομειο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα