Πέθανε ο εμβληματικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο εμβληματικός ηγέτης του Παναθηναϊκού νοσηλευόταν για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείου, έχοντας υποστεί εγκεφαλικόΉταν συνιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ και είχε προσφέρει πολλά στους «πράσινους»Διετέλεσε πρόεδρος του «τριφυλλιού» σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Τρίτης ο εμβληματικός ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού,

Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Ο Γιαννακόπουλος νοσηλευόταν για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείου, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.

Η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ:

Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.

Το πρωί της Τρίτης (19/3) υπήρξε και η σχετική ανακοίνωση από το ΥΓΕIΑ, όπου νοσηλευόταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος:

«Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

O Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ένα από τέσσερα παιδιά της οικογένειας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (Βασιλική, Κώστας και Παύλος τα άλλα) και συνιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ και είχε προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό.

Ο πρώην παράγοντας των «πράσινων» γεννήθηκε το 1931. Όπως και ο Παύλος, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία βρέθηκε και αυτός στο φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924, του πατέρα τους, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου…

Να αναφέρουμε ότι διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο.

Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Τα τρία αδέρφια της οικογένειας έφυγαν από την ζωή μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η αγάπη για τον Παναθηναϊκό ώθησε την οικογένεια Γιαννακόπουλου, αλλά και τον ίδιο τον Θανάση, να ασχοληθεί με τα διοικητικά του μπασκετικού τμήματος της ομάδας. Τελικά, συνδέθηκε άρρηκτα με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και τις επιτυχίες του τμήματος.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ μαζί με τον αδερφό του Παύλο, έως το 2012 που παρέδωσαν τη σκυτάλη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Στα χρόνια της παρουσίας της οικογένειας στην ηγεσία του ο Παναθηναϊκός σάρωσε τους εγχώριους τίτλους, ενώ έγινε και με ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα στην Ευρώπη με τα έξι τρόπαια της Ευρωλίγκας.

Ζούσε και ανέπνεε για τον Παναθηναϊκό. Τη δεκαετία του ’90, οι «πράσινοι» έφεραν στην Ελλάδα τον Ντομινίκ Ουίλκινς, που ήταν τοπ όνομα στο NBA. Κατά την άφιξή του στην Αθήνα είχε πάει ο ίδιος να τον παραλάβει, ενώ επικράτησε χαμός από τους οπαδούς των «πράσινων». Πολλοί φίλαθλοι χοροπηδούσαν πάνω στο αυτοκίνητο. Ο Θανάσης ήταν το τιμόνι και φώναζε: «Δεν πειράζει, σπάστε το αυτοκίνητο, αυτή η μέρα είναι δική σας».

Ένας φίλος του Παναθηναϊκού έφτιαξε ένα video αφιέρωμα στον «τυφώνα» των «πράσινων». Το βίντεο έχει τίτλο... «1931 – 2019 Θανάσης Γιαννακόπουλος. Αντίο Προεδράρα» και μέσα σε αυτό ο εμβληματικός ηγέτης του Παναθηναϊκού. Όπως είχε κάνει το 2015 στο ΟΑΚΑ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ζητάει όταν πεθάνει να θαφτεί με τη σημαία με το «τριφύλλι».

Δείτε και άλλες στιγμές με τον Θανάση Γιαννακόπουλο στην πορεία του χρόνου:

Keywords
Τυχαία Θέματα