Πιέσεις ευρωσοσιαλιστών σε Φώφη να εγκαταλείψει την «αγκαλιά» της ΝΔ

Μπορεί στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να οραματίζονται μία νέα κυβέρνηση «ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» σαν… ξερολούκουμο, οι ευρωπαίοι εταίροι του ΠΑΣΟΚ όμως έχουν μάλλον άλλη γνώμη.

Ο πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών (S&D), Ούντο Μπούλμαν, κάλεσε τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους «στο δρόμο για το μέλλον της χώρας» και να απομακρυνθούν

από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία -όπως είπε- έχει μεγάλη ευθύνη στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση.

«Δεν είμαι παίκτης στην εγχώρια πολιτική στην Ελλάδα. Όμως, ως Ευρωπαίος Σοσιαλδημοκράτης, δεν βλέπω καμία βελτίωση εάν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει μεγάλη ευθύνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών στην ιστοσελίδα EURACTIV, προσθέτοντας ότι αυτό «δεν θα ήταν μια καλή επιλογή για το μέλλον».

Όπως τονίζει το Euractiv, «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είναι ήδη μέλη της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών S & D, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της ομάδας της Αριστεράς GUE-NGL. Ωστόσο, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει στενούς δεσμούς με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες, οι οποίοι υποστήριξαν δημόσια τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης και τον προσκαλούν τακτικά ως παρατηρητή στις συνόδους κορυφής τους».

Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών επέκρινε μάλιστα έντονα τον γερμανό πρώην υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα και αναλφαβητισμό σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να καταλάβω γιατί ένας γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι πολύ ενημερωμένος για την Ευρώπη, έλεγε το 2015 παρακαλώ να βγείτε από το ευρώ, διακινδυνεύοντας τη συνολική κατάρρευση της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα