Πώς η πλαστή ταυτότητα δασκάλου πρόδωσε τον απαγωγέα των 11χρονων στη Λάρνακα (video)

Η ψεύτικη ταυτότητα εκπαιδευτικού οδήγησε τους αστυνομικούς να ψάξουν το σπίτι και να εντοπίσουν τα δύο ανήλικα αγόρια σε διπλανό δωμάτιο, σε άσχημη κατάστασηΟι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμά του, παρά τις αλλεπάλληλες αρνητικές απαντήσεις του συλληφθέντοςΟ Γιώργος Νικολάου κατηγορείται για: απαγωγή, αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης και άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος

Πλαστή πλαστική ταυτότητα, η οποία φέρει τη φωτογραφία του 35χρονου, Γιώργου Νικολάου και αναφέρει ότι είναι «Δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης» κατατέθηκε στο δικαστήριο,

όπου προσήχθη την Τετάρτη ο κατηγορούμενος ως απαγωγέας των δύο ανήλικων παιδιών από το σχολείο τους στη Λάρνακα, στην Κύπρο.

Πρόκειται για ταυτότητα με κορδέλα, η οποία περνά στον λαιμό και την οποία φέρεται να φορούσε ο Νικολάου για να ξεγελάσει παιδιά και να καταφέρει να τα πείσει να τον ακολουθήσουν.

Ο Γ. Νικολάου κατηγορείται για τα αδικήματα: απαγωγή, αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης και άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και βγήκαν από το νοσοκομείο.

Πώς βρέθηκε η ταυτότητα

Τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα, λίγο πριν τις 3 το απόγευμα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για ύποπτες κινήσεις προσώπου στην περιοχή.

Έτσι, δύο αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από την πόρτα του διαμερίσματός του και ζήτησαν επιτακτικά να μπουν μέσα. Ο απαγωγέας αρνείται αλλά οι αστυνομικοί καταφέρνουν να περάσουν παρά τους ισχυρισμούς του συλληφθέντος πως «δεν υπάρχει τίποτα».

Ωστόσο, τον πρόδωσε η πλαστή ταυτότητα στην οποία αναγράφεται η ένδειξη «δάσκαλος» ενώ στο πίσω μέρος γράφει, μέλος σχολικής εφορείας.

Πώς βρέθηκαν τα παιδιά

Οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του διπλανού δωματίου και εκεί αντίκρισαν τα δύο ανήλικα παιδιά ξαπλωμένα στο κρεβάτι, σε άσχημη κατάσταση.

Αμέσως, ακινητοποίησαν τον απαγωγέα και κάλεσαν ενισχύσεις.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τις έρευνες να ολοκληρώνονται γύρω στις δύο τα ξημερώματα και ο ύποπτος να οδηγείται τελικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.



(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Βίντεο: Alpha

Keywords
Τυχαία Θέματα