Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Φιλιππάκης μετά τη μήνυση Μιωνή

Αναξιόπιστη χαρακτήρισε την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο επιχειρηματίας σε βάρος του.

Εκτός από τον κ. Φιλιππάκη, ο Μιωνής μήνυσε άλλους δύο δημοσιογράφους καθώς και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τους οποίους κατηγορεί ότι τον εκβίαζαν προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του, ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατίας» αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

τον πίεζε προκειμένου να μη δημοσιεύει τίποτα για τον κ. Μιωνή και προσθέτει ότι έγινε προσπάθεια «εξωδικαστικού συμβιβασμού» ανάμεσα στον ίδιο και τον επιχειρηματία και από τον Νίκο Παππά.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Φιλιππάκη

«Ο κ. Σ. Μιωνής προέβη σε μία αναξιόπιστη κατάθεση, όπως κάνει εδώ και 7 χρόνια, αντιδρώντας στις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τη λίστα Λαγκάρντ. Στη λίστα ήλεγχε ή διαχειριζόταν, άμεσα ή έμμεσα, το 55% των καταθέσεων, δηλαδή άνω του ενός δις δολαρίων.

Σήμερα, επιχείρησε να παρουσιάσει μία (από τις πολλές) προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ιδιωτών ως δήθεν απόπειρα εκβιασμού και δωροληψίας.

Η αλήθεια είναι ότι δύο κυβερνήσεις (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) είχαν εμπλακεί στις προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού, που έγιναν με πρωτοβουλία των κ.κ. Μιωνή και Παπασταύρου, ως εξής:

–   Από τα μέσα του 2013, ο τότε πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προσωπικά, με πίεσε επανειλημμένα να μη δημοσιεύουμε τίποτα για τον κ. Μιωνή και τον κοινό τους συνεργάτη και σύνδεσμο Στ. Παπασταύρου, επειδή «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει πολύ στο παρελθόν» και επειδή δήθεν δεχόταν παρεμβάσεις από το Ισραήλ. Επίσης, ο κ. Σαμαράς με πίεσε αφόρητα να συμβιβαστούμε με τον κ. Μιωνή, όπως άλλωστε έχω καταθέσει σε δικαστήριο του Λονδίνου τον Οκτώβριο 2014. Η κατάθεσή μου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ούτε από τον κ. Μιωνή ούτε από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έλαβε γνώση το Δεκέμβριο 2014 και παρακάλεσε για «ανακωχή» μέχρι τις διαφαινόμενος τότε εκλογές. Επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, δεν γνώριζα ούτε τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, ούτε την κα. Γιάννα Παπαδάκου.

–   Στις αρχές 2016, κλήθηκα εν νέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή τη φορά από τον τότε υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, πάλι με αίτημα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον κ. Μιωνή και πάλι με τη δικαιολογία παρεμβάσεων από το Ισραήλ.

–   Το 2018 έγινε ακόμα μια προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάλι στο γραφείο του κ.Παππά –αυτή τη φορά  στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Η συνάντηση οδήγησε στην υπογραφή συμφωνητικού συμβιβασμού με αμοιβαία αποχή από δικαστικές ενέργειες που τηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Το συμφωνητικό αποτελούσε, στα κύρια σημεία του, μετάφραση προσχεδίου, στα αγγλικά, το οποίο μας είχαν αποστείλει ο κ. Μιωνής και Ισραηλινός δικηγόρος το Δεκέμβριο 2016. Δηλαδή μετά την συνάντηση του δήθεν εκβιασμού!

–   Στο μεταξύ, επειδή ο  κ. Μιωνής είχε επικαλεστεί υποτιθέμενη δράση του «υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού» Μπ. Νετανιάχου, είχα απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας στην τότε πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα. Στην απαντητική επιστολή της τόνιζε πως ο κ. Μιωνής δεν έχει καμία επίσημη ή ημιεπίσημη ιδιότητα, ότι η Δικαιοσύνη, και στις δύο χώρες, είναι ανεξάρτητη και ότι πρόκειται για ιδιωτική διαφορά.

–   Σημειωτέον ότι, μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο κ. Μιωνής δεν έλεγε τίποτα περί υπουργού Παπαγγελόπουλου και είχε καταθέσει στο Ισραήλ αγωγή και μήνυση για άλλη δήθεν «εγκληματική οργάνωση» με επικεφαλής τον (τότε στην αντιπολίτευση) σημερινό υπουργό κ. Μ. Βορίδη. Οι αρχές του Ισραήλ απέρριψαν τους ισχυρισμούς του.

Προειδοποιούμε άπαντες ότι τίποτα δεν θα σταματήσει την ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη και ακηλίδωτη πορεία που έχουμε χαράξει.

Ενημερώνουμε τους εμπλεκόμενους ότι αυτοί θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης»

Πηγή: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Φιλιππάκης μετά τη μήνυση Μιωνή - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα