Ράμπα για ΑμεΑ στον Άγνωστο Στρατιώτη μετά την παρέμβαση του Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη

Ράμπα για να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη άνθρωποι με αναπηρία κατασκευάστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Δήμο Αθηναίων. Αυτό έγινε και με παρέμβαση του θρακιώτη Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη.

Το αίτημα έθεταν οι φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία για ολόκληρες δεκαετίες χωρίς αποτέλεσμα. Μόλις πριν από δυο χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει, μάλιστα, το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η κατασκευή.

Πριν από μερικές μέρες, δε, αίσθηση είχε προκαλέσει η εικόνα του παραολυμπιονίκη κολύμβησης

Δημήτρη Καρυπίδη από την Αλεξανδρούπολη που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ως το μνημείο

Με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ξεκίνησε η κατασκευή της ράμπας που ολοκληρώθηκε ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη ο κ. Καρυπίδης, ανέφερε: «Δικαιωθήκαμε όλοι οι ανάπηροι της χώρας μετά την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τη δημιουργία ράμπας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Είμαι πολύ χαρούμενος που έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι ώστε να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των αναπήρων».

Το επόμενο διάστημα εξάλλου προβλέπονται μεταξύ άλλων παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια που θα ανακατασκευαστούν ή θα κατασκευαστούν εξ αρχής, αλλά και συνολικότερες αναπλάσεις που αφορούν στην προσβασιμότητα στο κέντρο αλλά και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας.

(πληροφορίες από inkomotini.news)

Πηγή: Ράμπα για ΑμεΑ στον Άγνωστο Στρατιώτη μετά την παρέμβαση του Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα