Ραγδαίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ – Βουλευτές του VMRO αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή

Στον «αέρα» η Συμφωνία των ΠρεσπώνΣήμερα αναμενόταν η πρώτη ψηφοφορίαΤο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές εγκαταλείπουν και καταψηφίζουν τις συνταγματικές αλλαγές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στην ΠΓΔΜ, καθώς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές στο Κοινοβούλιο, βάζοντας «φρένο» στην προσπάθεια του Ζάεφ για τη Συμφωνία.

Όπως μεταδίδει το σκοπιανό

πρακτορείο, οι βουλευτές του VMRO έχουν ήδη εγκαταλείψει το κτίριο της Βουλής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω συζήτηση σχετικά με τις προτεινόμενες συνταγματικές τροποποιήσεις και τη Συνθήκη των Πρεσπών, απευθύνοντας έκκληση στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μην προχωρήσουν στην ψηφοφορία επί της πρότασης της κυβέρνησης για συνταγματικές αλλαγές. «Η κοινοβουλευτική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση σχετικά με τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές για τη Συμφωνία των Πρεσπών που έχει απορριφθεί από το λαό με το δημοψήφισμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα ήταν η πρώτη ημέρα κατά την οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών από αυξημένη πλειοψηφία (80 από 120 βουλευτές) που απαιτείται προκειμένου να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή της ΠΓΔΜ .Θεωρητικά η κυβέρνηση μπορεί να διατηρήσει αυτή τη διαδικασία ανοικτή για δέκα ημέρες προτού πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη αρκετοί βουλευτές του VMRO-DPMNE απέσυραν τα αιτήματά τους και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Βουλής.

Καθοριστικής σημασίας για τη στάση αυτή ήταν το γεγονός πως δεν επετράπη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κρίστιαν Μιτσκόσκι, να απευθυνθεί στο κοινοβούλιο, επειδή δεν είναι μέλος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα