Σαν σήμερα δολοφονείται ο Τζον Κένεντι – Νέα θεωρία θέλει την… Τζάκι ως την υποκινούμενη δολοφόνο

Πενήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι σε ηλικία μόλις 46 ετών, με τα σενάρια και τις θεωρίες συνωμοσίας να κρατούν καλά παρά το πέρασμα των χρόνων.

Η νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει και τη σύζυγο του Τζον Κένεντι, Τζάκι, να εμπλέκεται στη δολοφονία.

Σύμφωνα με την νέα θεωρία συνωμοσίας, η Πρώτη Κυρία σκότωσε τον Τζάκι

Κένεντι, μετά από πιέσεις της CIA επειδή δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τις απιστίες του συζύγου της. Μάλιστα, σύμφωνα με τη νέα θεωρία, αυτό που της είχε στοιχίσει πιο πολύ ήταν το ερωτικό ειδύλλιό του με την Μέριλιν Μονρόε.

Ο καθηγητής Τζέιμς Φέτζερ, συγγραφέας του βιβλίου «Murder In Dealey Plaza», υποστηρίζει πως ο Κένεντι πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής. Ωστόσο ο καθηγητής δεν ανέφερε ποτέ το όνομα της Τζάκι Κένεντι στη θέση του δολοφόνου.

Ο ερευνητής υποστηρίζει πως η ακτινογραφία της ιατροδικαστικής έκθεσης έδειχνε πως ο Τζον Κένεντι είχε χτυπηθεί από πίσω, ενώ μάρτυρες ισχυρίζονται πως το θύμα έχει πυροβοληθεί από μπροστά.

Όσον αφορά τα βίντεο που τραβήχτηκαν από την ώρα του φονικού, ο ερευνητής τονίζει πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να αισθάνεται μία δυσφορία στο αυτοκίνητο και να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την αναπνοή του.

Με την σειρά της η Τζάκι μετακινεί μπροστά στο κάθισμά της και στη συνέχεια γυρνά σε γωνία 90 μοιρών για να κοιτάξει τον σύζυγό της.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι συνωμοσιολόγοι στρέφονται τώρα στο πρόσωπο της Τζάκι Κένεντι, επειδή την ώρα του πυροβολισμού, η Πρώτη Κυρία στρίβει προς τον σύζυγό του και σηκώνει το χέρι προς τον λαιμό του.

Το χρονικό της.,. επίσημης εκδοχής της δολοφονίας

Στις 22 Νοεμβρίου 1963, ημέρα Παρασκευή, ο πρόεδρος και σύζυγός του επέβαιναν σε μία ανοιχτή λιμουζίνα, επικεφαλής μιας πομπής αυτοκινήτων που διέσχιζε αργά το κέντρο της πόλης Ντάλας του Τέξας. Στις 12:30 το μεσημέρι, τοπική ώρα, ένας ελεύθερος σκοπευτής άρχισε να πυροβολεί. Δύο από τα βλήματα βρήκαν τον πρόεδρο στη βάση του αυχένα και στο κεφάλι. Διακομίστηκε σε παρακείμενο νοσοκομείο, όπου πέθανε αμέσως. Ο κυβερνήτης Κόναλι, μολονότι βαριά τραυματισμένος, ανάρρωσε. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίστηκε ως πρόεδρος των ΗΠΑ, δύο ώρες αργότερα.

Ως δράστης της δολοφονίας συνελήφθη ο 24χρονος Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, κάτοικος του Ντάλας. Δύο μέρες αργότερα, ο Όσβαλντ πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής και σκοτώθηκε από έναν ντόπιο ιδιοκτήτη νάιτ κλαμπ, τον Τζακ Ρούμπι, μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Ντάλας.

Αργότερα, μία προεδρική ανακριτική επιτροπή με επικεφαλής τον αρχιδικαστή των ΗΠΑ, Ερλ Γουόρεν, αποφάνθηκε ότι ούτε ο ελεύθερος σκοπευτής, ούτε ο εκτελεστής του «μετείχαν σε οποιαδήποτε συνωμοσία, κατευθυνόμενη είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, με σκοπό τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι», αλλά ότι ο Όσβαλντ είχε ενεργήσει εντελώς μόνος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα