Σε πλήρη εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα (εικόνες – video)

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στα βορειοδυτικά, από το μεσημέρι της Κυριακής.

Στην Τρίπολη δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας αντιμετώπισαν τα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις

λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Έντονα τα καιρικά φαινόμενα στο Αγρίνιο

Το μεσημέρι της Κυριακής το Αγρίνιο και γενικότερα η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επλήγη από έντονη βροχόπτωση, συνοδευόμενη από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Ίδιο σκηνικό και στο Μέτσοβο, με τους δρόμους να μετατρέπονται μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια:

Αχαΐα: Σφοδρό χαλάζι και πυρκαγιά από κεραυνό

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη αυτής περιοχή. Κύριο χαρακτηριστικό των ακραίων καιρικών φαινομένων η έντονη βροχόπτωση η συνεχής πτώση κεραυνών αλλά και χαλαζόπτωση κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος της κάτω Αχαγιάς.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση λίγα λεπτά μετά τις 6.30 το απόγευμα στη θέση Κρίνος της Δυτικής Αχαΐας. Η φωτιά ξέσπασε μετά από πτώση κεραυνών κοντά σε σπίτια που βρίσκονται στον οικισμό «Μπούκουρα».

Στο σημείο έσπευσαν 7 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 άνδρες.

Στο στόχαστρο και η Αττική από τα μεσάνυχτα

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Αττική όχι όμως με τόσο μεγάλη ένταση από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και οι πρώτες μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα τείνουν να πάρουν μια πιο γενικευμένη μορφή στο νομό, επομένως μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις Δευτέρας θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και πιθανές χαλαζοπτώσεις.

pic.twitter.com/DzfmSDKKiw

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 16 Ιουλίου 2017

Λάρισα

Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα