Σκυλακάκης: Στο τέλος γύρισα σε σένα

Επί 34 χρόνια, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης βρισκόταν στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα από το 1976 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2010, που διεγράφη καθώς εξέφρασε την αντίθεσή του στην επίσημη γραμμή του κόμματος σχετικά με το Μνημόνιο.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία, από την οποία αποχώρησε όμως

στις 21 Μαΐου 2012, καθώς αντιδρούσε στην συνεργασία της ΔΗ.ΣΥ. με την, πρώην αγαπημένη του, Νέα Δημοκρατία.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους προσχώρησε στο κόμμα της Δράσης στο οποίο και είναι Πρόεδρος.

Φέτος λοιπόν, σχεδόν 5 χρόνια μετά, επιστρέφει – μαζί με τη Δράση – στην αγκαλιά του πρώτου του έρωτα. Της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή η επιστροφή μπορεί να χαρακτηριστεί προβληματική για την αξιωματική αντιπολίτευση για πολλούς λόγους.

Αρχικά, ο κ. Σκυλακάκης έχει δηλώσει κατ’ εξακολούθηση πολέμιος του δημοσίου τομέα υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «το 10% των δημοσίων υπαλλήλων, μετά από αξιολόγηση, θα πρέπει να απομακρυνθούν γιατί αλλιώς το κράτος δεν μπορεί να δουλέψει».

Αυτό αναμφίβολα φέρνει σε δύσκολη θέση την ΝΔ η οποία προσπαθεί πολύ σκληρά, αλλά και μάταια, να αποβάλει τη ρετσινιά του σκληρoύ φιλελευθερισμού, επιχειρώντας να πείσει πως μπορεί να απευθυνθεί σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και γενικά σε χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, ενώ ο πρόεδρός της διαβεβαιώνει σχεδόν καθημερινά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ως ευρωβουλευτής, με τη Συμμαχία των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, ο κ. Σκυλακάκης είχε υποβάλει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον κ. Αλμούνια, για τα δάνεια των κομμάτων και συγκεκριμένα της Νέας Δημοκρατίας, ρωτώντας αν τα δάνεια εξακολουθούν να είναι μη εξυπηρετούμενα, καθώς τα χρέη είναι ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ και αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κάποια ειδική μεταχείριση από τις κρατικές τράπεζες, προσφέροντάς της κάποιου είδους προνομιακή ρύθμιση των χρεών της όπως π.χ. η μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να βελτιωθεί «χαριστικά» η οικονομική κατάσταση του κόμματος πριν από τις ευρωεκλογές.

Λίγο καιρό αργότερα ο κ. Σκυλακάκης σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Θάνο Τζήμερο, έδωσε στη δημοσιότητα τον αντίστοιχο ισολογισμό της ΝΔ και δήλωσε πως παρά τα 145 εκ. ευρώ χρέη προς τις τράπεζες το 2013 πήρε κι άλλα δάνεια ύψους 14,6 εκατομμυρίων.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται φυσικά και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος το 2012, όντας μέλος της ΔΗ.ΣΥ. και αυτός, είχε κάνει επίκαιρη ερώτηση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και μεταξύ άλλων ζητούσε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τα δάνεια και τις κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβαν παλαιότερα κόμματα, όπως αυτό της Πολιτικής Άνοιξης, του Αντώνη Σαμαρά.

Ενώ λοιπόν, ο πρώην πιστός φίλος της ΝΔ, και συνοδοιπόρος του κ. Αυγενάκη, κ. Σκυλακάκης είχε υποστεί διαγραφή και αντιτασσόταν σε οποιαδήποτε συνεργασία ή επικείμενη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παρά τις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει εναντίον της, ήρθε η ανακοίνωση συνεργασίας τους και θύμισε σε όλους μας αυτή την ατελείωτη σχέση μίσους και πάθους.

Άραγε, συζήτηση για τα οικονομικά του κόμματος έγινε στην συνάντηση;

Keywords
Τυχαία Θέματα