Στα ημιτελικά της Σεούλ η Σάκκαρη – Νέα σπουδαία εμφάνιση από την ελληνίδα τενίστρια (εικόνες – video)

Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση σημείωσε η Μαρία Σάκκαρη στην Σεούλ. Η 23χρονη Ελληνίδα, νο 32 στον κόσμο και νο 3 του ταμπλό στο όπεν της Κορέας, νίκησε στον προημιτελικό, μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά, την 28χρονη Ρουμάνα Ιρίνα Μπέγκου (νο 55) με 6-3, 4-6, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Εκεί θα γίνει το «ντέρμπι» του τουρνουά, καθώς θα αντιμετωπίσει την Κίκι Μπέρτενς, νο 2 του ταμπλό και νο 12 στον κόσμο. Η 26χρονη Ολλανδή απέκλεισε την 29χρονη Ρωσίδα Εβγκένια Ροντίνα (νο 84), με ανατροπή στο

ματς 3-6, 6-3, 6-0.

Στον άλλο ημιτελικό θα αγωνιστεί η 25χρονη Αυστραλέζα Άιλα Τομλιάνοβιτς (νο 53), η οποία νίκησε με 6-2, 4-6, 7-5 την 32χρονη Μάντι Μινέλα από το Λουξεμβούργο (νο 132), και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της Σου Βέι Χσιέ από την Ταϊβάν (νο 29) και της Ρωσίδας Εκατερίνα Αλεξάντροβνα (νο 122), η οποία έκανε την μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε την Λετονή Γέλενα Οσταπένκο, περσινή κάτοχο του τίτλου και νο 1 του ταμπλό.

Αν η Σάκκαρη καταφέρει να αποκλείσει την Μπέρτενς, τότε αυτός θα είναι ο δεύτερος φετινός τελικός για την ελληνίδα τενίστρια. Τον περασμένο Αύγουστο ήταν φιναλίστ στο Σαν Χοσέ, στον πρώτο τελικό WTA της καριέρας της, όπου ηττήθηκε από την Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου με 6-1, 6-0.

We’re going three!@irina_begu levels up, taking the second set against Sakkari 6-4 in #Seoul ! pic.twitter.com/gNY56zy1zW

WTA (@WTA) 21 Σεπτεμβρίου 2018

It’s Sakkari with the first set in #Seoul !

Leads @irina_begu 6-3! pic.twitter.com/WCQL9d1QGr

WTA (@WTA) 21 Σεπτεμβρίου 2018

Στον στίβο, η IAAF έχει θέσει από το 2015 τα δικά της κριτήρια για την αποκατάσταση της ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου, από τότε δηλαδή που αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της RusAF. Η αξιολόγηση των κριτηρίων εποπτεύεται από την ανεξάρτητη ομάδα εργασίας, υπό την προεδρία του Ρούνε Άντερσεν, καθώς και από τα μέλη του Συμβουλίου της IAAF, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου, έπειτα από την αποκατάσταση του ρωσικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ, μετά την τριετή αφαίρεση της διαπίστευσής του ως μέλος του WADA.

WADA slammed for reinstating Russia The ban on Russia’s anti-doping agency RUSADA has been lifted by the World Anti-Doping Agency (WADA), subject to various… https://t.co/imwJ2Npb91 pic.twitter.com/KZEEfnYySn

— NetworkofNews AUS (@NofNews_Aus) 21 Σεπτεμβρίου 2018

«Ο Άντερσεν και η ομάδα εργασίας του θα εξετάσουν την απόφαση του WADA και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για την πλήρη επάνοδο του RUSADA τις επόμενες εβδομάδες και θα ελέγξουν την πρόοδο της RusAF σε άλλα κριτήρια που εξακολουθούν να εκκρεμούν. Στη συνέχεια, η ομάδα εργασίας θα συντάξει την έκθεσή της και θα την παρουσιάσει στο Συμβούλιο της IAAF στις αρχές Δεκεμβρίου. Εναπόκειται λοιπόν στο Συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει οποιεσδήποτε ενέργειες» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης προστίθεται ότι η αποκατάσταση του RUSADA ήταν μία από τις τρεις προϋποθέσεις, τις οποίες είχε θέσει η ανεξάρτητη ομάδα εργασίας της IAAF, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της τον Ιούλιο. Οι άλλες δύο προϋποθέσεις που συμφωνήθηκαν από το συμβούλιο είναι:

-Οι ρωσικές αρχές πρέπει να αναγνωρίσουν τα συμπεράσματα των Επιτροπών ΜακΛάρεν και Σμιντ, σύμφωνα με τις οποίες υπάλληλοι του υπουργείου Αθλητισμού της χώρας συμμετείχαν στο πρόγραμμα για να καλύψουν τα θετικά δείγματα ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών όπως περιγράφεται στις εκθέσεις τους.

-Επίσης οι ρωσικές αρχές πρέπει να παρέχουν πρόσβαση στα αρχεία με τους ελέγχους των δειγμάτων στο εργαστήριο της Μόσχας από το 2011 έως το 2015.

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε για το θέμα: «Αυτές οι δύο προϋποθέσεις και όποιες άλλες εξαιρετικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της RusAF, θα πρέπει να συζητηθούν από την ομάδα εργασίας πριν υποβληθεί οποιαδήποτε αίτηση στο Συμβούλιο. Ο καθορισμός των δικών μας κριτηρίων και η διαδικασία αξιολόγησης της προόδου σε σχέση με αυτά τα κριτήρια, εξυπηρέτησε άριστα το άθλημα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών. Έτσι, θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην ομάδα εργασίας και στο σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της RusAF μέχρι να μείνουμε ικανοποιημένοι ότι θα έχουν επιτευχθεί όλοι οι όροι».

Kremlin hails WADA decision to reinstate RUSADA https://t.co/yQxwv547wH pic.twitter.com/uBxhbZigdd

— Karl E (@therussophile) 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ο WADA αποκατέστησε ως μέλος του τον RUSADA

Όπως αναφέραμε, μετά από τριετή αποκλεισμό, ο ρωσικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ αποκαταστάθηκε -έστω και υπό όρους- και εντάχθηκε εκ νέου στα μέλη του WADA. Η ψηφοφορία που έγινε κατά την διάρκεια της διάσκεψης του διεθνούς οργανισμού κατά του ντόπινγκ στις Σεϊχέλες, ήταν θετική για τον RUSADA, ο οποίος αποκαθίσταται και βρίσκει και πάλι τη θέση του στα διεθνή δρώμενα του αθλητισμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του WADA είχε την άποψη πως ο ρωσικός οργανισμός έχει εναρμονιστεί πλήρως με τον παγκόσμιο κώδικά κατά του ντόπινγκ κι έτσι δεν συντρέχει πλέον λόγος τιμωρίας του, η οποία είχε επιβληθεί το 2015 λόγω του -υποστηριζόμενου από το κράτος- σκανδάλου ντόπινγκ που έπληξε τη Ρωσία κι έφερε στο φως η έκθεση ΜακΛάρεν. Υπέρ της άρσης τιμωρίας του RUSADA είχε ταχθεί στην εισήγησή της και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου του WADA.

RT BBCSteveR: In today’s Russian press there’s little contrition for the doping scandal. One paper calls RUSADA’s reinstatement a “resounding victory…after 3 gloomy years in which they hit us, humiliated us, disqualified us.” Another paper: “WADA voted… pic.twitter.com/isa2PAqrR4

— on (@objeknotasi) 21 Σεπτεμβρίου 2018

«Σήμερα, η μεγάλη πλειοψηφία της εκτελεστικής επιτροπής του WADA αποφάσισε να επαναφέρει ως μέλος του τον RUSADA λόγω της εναρμόνισής του με τον Παγκόσμιο Κώδικα κατά του ντόπινγκ, υπό αυστηρές προϋποθέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του WADA, Κρεγκ Ρίντι, ο οποίος αντιμετώπισε έντονες κριτικές για την απόφαση.

The lifting of the ban on Russia’s anti-doping agency RUSADA is being met with dismay by thousands of athletes and experts, as the decision by the World Anti-Doping Agency is being described as “treachery” https://t.co/6EbFNWDLT5 pic.twitter.com/GIWAxTrMTM

— Aybars Mumcu (@AybarsMumcu) 20 Σεπτεμβρίου 2018

«Αυτή η απόφαση παρέχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με το οποίο ο WADA πρέπει να έχει πρόσβαση στα αρχεία και στα αποθηκευμένα δείγματα του εργαστηρίου της Μόσχας, με σαφή δέσμευση από την εκτελεστική επιτροπή, ότι η συγκεκριμένη χρονική γραμμή δεν θα πρέπει να αποκλίνει», τόνισε ο Ριντλ.

Die Wiederzulassung der russischen Anti-Doping-Agentur RUSADA ist zur großen Frage um die Glaubwürdigkeit der Weltagentur WADA geworden. Die Kritik an der Russland-Entscheidung hält an https://t.co/wvxqoeBgS3 @dpa via @welt (sic) pic.twitter.com/U27pzMqdm3

dpa-Sport (@dpa_sport) 21 Σεπτεμβρίου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα