Στη Μόσχα, στις 12 Δεκεμβρίου, για να συναντηθεί με τον Πούτιν ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα, στις 5 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ελληνο-ρωσικής επιτροπής συνεργασίαςΗ συνάντηση ΤσίπραΠούτιν, θα γίνει και σε μια προσπάθεια άμβλυνσης της έντασης στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις«Εχουμε μια ειδική, στενή σχέση με την Ελλάδα και δεν σκοπεύουμε να τη θυσιάσουμε» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ

Στις 12 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τη Μόσχα

ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, θα γίνει και σε μια προσπάθεια άμβλυνσης της έντασης στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, με τις απελάσεις διπλωματών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ελληνο-ρωσικής επιτροπής συνεργασίας για ζητήματα Οικονομίας, Βιομηχανίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Η συνάνηση είχε συμφωνηθεί πριν δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις Αθήνας – Μόσχας, μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών που φέρονται να εργάζονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η εφαρμογή της θα ήταν σημαντικό πλήγμα για τη Ρωσία, δεδομένου ότι θα άνοιγε το δρόμο για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σήμερα Κυριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε αισιόδοξος ότι τα πρόσφατα σύννεφα στις ελληνορωσικές σχέσεις δεν θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κατάσταση βαίνει προς εξομάλυνση σημείωσε: «Το ελπίζω. Εχουμε μια ειδική, στενή σχέση με την Ελλάδα και δεν σκοπεύουμε να τη θυσιάσουμε. Σεβόμαστε την Ελλάδα. Ο θρησκευτικός παράγοντας παίζει τον ρόλο του, οι δεσμοί μεταξύ των λαών είναι ισχυροί. Αλλά η πολιτική έχει τη δική της λογική. Υπήρξαν πολιτικοί στην Ελλάδα που δέχθηκαν σοβαρές πιέσεις και πήραν αποφάσεις που μας λύπησαν».

«Ελπίζω ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα θα ξεπεραστούν σύντομα και οι ρωσοελληνικές σχέσεις θα προοδεύσουν. Πέρα από τις αμοιβαίες συμπάθειες των λαών μας, έχουμε κοινά συμφέροντα. Οι σχέσεις μας με άλλες χώρες δεν είναι εις βάρος των σχέσεών μας με την Ελλάδα, ιδιαίτερα στο πεδίο της ασφάλειας. Απ’ όσο ξέρω, Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη του ίδιου οργανισμού ασφαλείας, του ΝΑΤΟ, επομένως δεν θα έπρεπε να υπάρχει ενδεχόμενο να πολεμήσουν μεταξύ τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα