Στην «αντεπίθεση» ο Τζανακόπουλος – «Εμείς καταθέτουμε πρόταση μομφής ενάντιον του κ. Μητσοτάκη» (video)

Στην «αντεπίθεση» βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την σημερινή συζήτηση για την πρόταση μορφής εναντίον του Παύλου Πολάκη που καταθέτει η Νέα Δημοκρατία.

Έτσι, την Τρίτη 7 Μαίου ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. τόνισε πως «εμείς καταθέτουμε μομφή στον Κυριάκο Μητσοτάκη

που θέλει να επαναφέρει ένα καθεστώς σήψης διαφθοράς και διαπλοκής».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «την προτεραιότητα πρέπει να την έχει η πολιτική αντιπαράθεση, η συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και για αυτό το λόγο σηκώνουμε το γάντι. Εμείς καταθέτουμε μομφή στον κ. Μητσοτάκη γιατί προβλέπει καταστροφή θέλει να επαναφέρει ένα καθεστώς διαφθοράς και ολιγαρχίας».

Χθες κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος, η μη μείωση του αφορολογήτου έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό του 2020 και όλες οι χώρες τον καταθέτουν στην ευρωπαϊκή επιτροπή. Κατά τον ίδιο τρόπο που έγινε διαπραγμάτευση για τις συντάξεις θα γίνει και για τις συντάξεις.

Στο σημείο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε τη στάση της Ν.Δ. και του Κ. Χατζηδάκη στην Βουλή όταν εγκάλεσε τον κ. Μοσκοβισί που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

«Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι σε πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι έχει καταρρεύσει η αντιπολιτευτική του τακτική, καθώς επένδυσε σε ένα καταστροφολογικό σενάριο, «ότι δεν θα βγούμε στις αγορές, ότι δεν θα μειωθεί η ανεργία και λοιπά».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πολιτικό αφήγημα και γι’ αυτό εργαλειοποίησε την ίδια την αναπηρία», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, τόνισε ότι εκεί τον πρώτο λόγο θα έχουν οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων.

Ωστόσο όπως υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος «την προτεραιότητα πρέπει να την έχει η πολιτική αντιπαράθεση, η συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και για αυτό το λόγο σηκώνουμε το γάντι. Εμείς καταθέτουμε μομφή στον κ. Μητσοτάκη γιατί προβλέπει καταστροφή θέλει να επαναφέρει ένα καθεστώς διαφθοράς και ολιγαρχίας.

Η Ν.Δ. καταριέται τα επιδόματα δηλαδή το επίδομα ανεργίας, τέκνων, αναπηρίας υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τη Ν.Δ. το κράτος πρόνοιας αποτελεί ένα περιορισμό της ελευθερίας της οικονομίας δηλαδή του όλοι εναντίον όλων. Επιπλέον μία από τις αιτίες της κρίσης ήταν οι ανισότητες στην ελληνική κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα