«Στην Ελλάδα η πρώτη σχολή κατασκόπων της ΕΕ»

Τι αναφέρει δημοσίευμα του PoliticoΟι υπουργοί Άμυνας των 25 χωρών – μελών της ΕΕ μοιάζουν έτοιμοι να συμφωνήσουν σε 17 πρότζεκτ για την κοινή αμυντική συνεργασίαΜεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται και η δημιουργία κοινής ακαδημίας εκπαίδευσης κατασκόπωνΣύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την εκπαίδευση τους θα αναλάβει η Ελλάδα με τη βοήθεια της Κύπρου και του ΝΑΤΟ

Έτοιμοι να συμφωνήσουν σε

μία κοινή αμυντική συνεργασία που σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα περιλαμβάνει 17 σχέδια την ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και των αεροπορικών συστημάτων, είναι οι υπουργοί Άμυνας των 25 χωρών – μελών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ακαδημία εκπαίδευσης κατασκόπων θα αναλάβουν από κοινού Ελλάδα και Κύπρος.

Στο μεταξύ, τη χώρας μας, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, εκπροσωπεί ο Πάνος Καμμένος για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με το στρατιωτικό σκέλος της συνόδου, οι υπουργοί των 25 χωρών-μελών της ΕΕ (δε συμμετέχουν Δανία, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο) καλούνται να αποφασίσουν για ένα σύμφωνο μόνιμης συνεργασίας (PESCO), για την άμυνα των χωρών.

Μεταξύ των 17 πρότζεκτ που έχουν συμφωνηθεί συγκαταλέγεται και η δημιουργία κοινής ακαδημίας εκπαίδευσης πρακτόρων. Η ίδρυση της αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό βήμα για τη συγκέντρωση των απαραίτητων πληροφοριών για την άμυνα της ΕΕ.

Σε αυτό το μήκος κύματος, η Αθήνα θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο καθώς θα αναλάβει την εκπαίδευση του οργανισμού πληροφοριών της ΕΕ με τη βοήθεια της Κύπρου και τη συνεργασία του ΝΑΤΟ, σύμφωνα πάντα με το Politico.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την εκπαίδευση πιλότων ελικοπτέρων που θα έχουν αποστολή να επιχειρούν σε δύσβατες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Πηγή: Politico

Keywords
Τυχαία Θέματα