Στήριξη Γκάμπριελ στην Ελλάδα – Διαδοχικές συναντήσεις με Παυλόπουλο, Κοτζιά, Γεννηματά

Παυλόπουλο, Κοτζιά και Γεννηματά, βλέπει σήμερα Πέμπτη ο Γκάμπριελ «Πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση»

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, περιελάμβανε η σημερινή ατζέντα της επίσκεψης του Γκάμπριελ στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα συμπαρατάσσεται με τη Γερμανία και

με όλους τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να χτίσουμε μια Ευρώπη ευημερούσα, αναπτυσσόμενη ανταγωνιστικώς, μια Ευρώπη που σέβεται τις βασικές αρχές και αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε, δηλαδή της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τόνισε επίσης με αφορμή την επίθεση στο Λονδίνο ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα υπερασπισθούμε τον άνθρωπο και τη Δημοκρατία, απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση. Την υπεράσπιση αυτή, εμείς οι Ευρωπαίοι τη νιώθουμε όχι μόνο για τους λαούς μας, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, γιατί αυτή ακριβώς είναι η αποστολή της Ευρώπη να υπερασπισθεί την Ειρήνη, την Δημοκρατία και τον Άνθρωπο».

Την Τετάρτη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση καθώς δεν θέλουμε μια ιστορία χωρίς τέλος».

Για την ανάγκη «στροφής» της Ευρώπης έκανε λόγο ο έλληνας πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα