Στις 8 Ιουνίου έρχεται το Athens Pride – Τι δήλωσε η Ρένα Δούρου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας

Με τίτλο «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», επιστρέφει η εμβληματική για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ελλάδας, το Athens Pride.

Η διοργάνωση έρχεται για 15 χρονιά στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας 50 χρόνια από την εξέγερση του Στόουνγουόλ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου

1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα.

Όπως είναι φυσικό, το Pride θα τιμήσει τη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Ρένα Δούρου – «Μετέχουμε ουσιαστικά, όχι τυπολατρικά»

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μίλησε για τη διεκδίκηση «όσων είναι αυτονόητα». Η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Pride, συνέχισε, ενώ πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν «στερεότυπα, που οδηγούν ακόμα και στο θάνατο».

«Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό του Athens Pride, για άλλη μία φορά γιορτάζουμε με υπερηφάνεια τη διαφορετικότητα», επισήμανε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

«Κάθε χρόνο μιλάμε για ισονομία κι ελευθερία – κάθε μέρα όμως συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζονται ρατσιστικά»

«Γιορτάζουμε τη διεκδίκηση για σεβασμό στα αυτονόητα. Γιατί ακόμη, με διάφορες αφορμές, με διάφορες μορφές, αναδεικνύεται με επείγοντα τρόπο η ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας στερεότυπα, στερεότυπα που οδηγούν κάποτε ακόμη και στον θάνατο, για να αναζητήσουμε τους δρόμους της αξιοπρέπειας, τους δρόμους της ισότιμης ζωής» υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

«Και φέτος η Περιφέρεια μετέχει με αίσθημα ευθύνης στο Athens Pride, περήφανη και αποφασισμένη να υψώσει, να υψώσουμε όλοι μαζί, τείχος απέναντι στην αδιαλλαξία, την άγνοια, την αδιαφορία. Μετέχουμε συνειδητά και όχι τυπικά, ενεργά και όχι τυπολατρικά, παίρνουμε θέση σε έναν αγώνα που δεν αφορά μία μέρα αλλά όλες τις μέρες του χρόνου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Athens Pride Week 2019

Οι δραστηριότητες της Εβδομάδα Υπερηφάνειας θα λάβουν χώρα από το Σάββατο 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019. Το πρόγραμμα τους αναμένεται ακόμα πιο πλούσιο από άλλες χρονιές, με συνολικά 21 εκδηλώσεις, που πιάνουν όλους τους τομείς. Θέατρο, μουσική, εργαστήρια, προβολές, χορός και πολλά ακόμη δρώμενα. . Κοινός παρονομαστής των εκδηλώσεων η ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων.

παρουσιάστηκε σε ειδική συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα από τον οργανωτικό υπεύθυνο των εκδηλώσεων Μάριο Παπαδόπουλο.

Θέατρο, μουσική, εργαστήρια, προβολές, χορός και πολλά ακόμη δρώμενα συμπληρώνουν 21 μοναδικές εκδηλώσεις, που με τις επαναλήψεις τους φθάνουν τις 43. Κοινός παρονομαστής των εκδηλώσεων η ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει το Σάββατο, 8 Ιουνίου στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος. Από τις 12.00 θα λάβουν χώρα διάφορες δράσεις στην πλατεία, ενώ μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει πάρτι.

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτή είναι η Ευρώπη και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο», τόνισε ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κατά τον χαιρετισμό του.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην οδηγία της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία από το 2000 οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό είναι παράνομες, ενώ έχει υποβληθεί πρόταση για επέκταση της οδηγίας στην υγεία, την εκπαίδευση και τα αγαθά και τις υπηρεσίες, όπως η στέγαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα