Στο εδώλιο σήμερα ο αγγειοχειρουργός για τον φόνο της μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη

Ο γιατρός από την πρώτη στιγμή αρνούταν επίμονα ότι δεν είχε οποιαδήποτε επαφή με την άτυχη 36χρονηΣτο βούλευμα επισημαίνεται ότι ο ειδικευόμενος γιατρός «είχε σχέδιο» να σκοτώσει τη μεσίτριαΑπό την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι κατά τη μεταφορά της από το νοσοκομείο, η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια μπορούσε να αποφευχθεί ο θάνατός της

Αναβιώνει σήμερα, Τετάρτη, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η υπόθεση δολοφονίας της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών, τον περσινό Απρίλιο

μετά τη χορήγηση δύο αναισθητικών μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει 39χρονος αγγειοχειρουργός του νοσοκομείου, ο οποίος της χορήγησε τις ουσίες και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει το σώμα της.

Η 36χρονη γυναίκα εξαφανίστηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2017, ενώ ο σύζυγός της δήλωσε στις αρχές την εξαφάνιση την επομένη, Παρασκευή 27 Απριλίου, αφού νωρίτερα την αναζητούσε. Το απόγευμα της ημέρας που χάθηκαν τα ίχνη της είχε ραντεβού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τον αγγειοχειρουργό. Ύστερα από έρευνες μίας εβδομάδας και αφού το «στίγμα» του κινητού τηλεφώνου του γιατρού έδειξε ότι εκείνος κινήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 26 Απριλίου στην περιοχή του Παλιουρίου Χαλκιδικής, οι αστυνομικοί της δίωξης ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης κατάφεραν και εντόπισαν το πτώμα της σε γκρεμό της περιοχής.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Μαΐου ο γιατρός συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος και έκτοτε παραμένει προφυλακισμένος.

«Ο ειδικευόμενος γιατρός «είχε σχέδιο» να σκοτώσει την 36χρονη»

Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι ο ειδικευόμενος γιατρός «είχε σχέδιο» να σκοτώσει την 36χρονη. Περιγράφει δε, τις κινήσεις του να οδηγήσει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, το οποίο δεν διέθετε ιατρικό εξοπλισμό. Εκεί, ο ίδιος φέρεται να της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, τα οποία, όμως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους καταθέσεις.

Εξάλλου, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποδίδουν σε «σχέδιο συγκάλυψης» τις ενέργειές του να μεταφέρει τη γυναίκα με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου, αφού την ξεγύμνωσε, την πέταξε στον γκρεμό.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται το δικαστικό συμβούλιο, κατά τη μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της «συγκάλυψης» εντάσσεται -κατά το βούλευμα- η κίνησή του να στείλει μήνυμα στην 36χρονη, όπου δήθεν τη ρωτούσε γιατί δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού, όπως επίσης το γεγονός ότι μετά την εξαφάνισή της έπλυνε δύο φορές το αυτοκίνητο για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Προκειμένου δε, να μην κινήσει τις υποψίες των συναδέλφων του – όσο ακόμη βρισκόταν στο νοσοκομείο – ο κατηγορούμενος αστειευόταν μαζί τους, όπως αναφέρεται στο βούλευμα.

Να σημειωθεί ότι ο προφυλακισμένος γιατρός ύστερα από την αρχική του άρνηση για εμπλοκή στην υπόθεση, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος, ενώ απέδωσε το θάνατό της σε αμέλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα