Στο «μικροσκόπιο» της Εξεταστικής Επιτροπής το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ – «Δείχνει» ευθύνες στον Άδωνη

Το πόρισμα παραδόθηκε τη Δευτέρα στα πολιτικά κόμματαΗ συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής θα ξεκινήσει στις 11Τι αναφέρει το πόρισμα για τις ευθύνες του Άδωνη ΓεωργιάδηΜε μηνύσεις και αγωγές αντιδρά ο Άδωνις

Στα ύψη βρίσκεται το πολιτικό «θερμόμετρο» μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Υγείας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, με το οποίο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την περαιτέρω

διερεύνηση από τη δικαιοσύνη για ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών για τον Αδωνη Γεωργιάδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αφού το πόρισμα παραδόθηκε τη Δευτέρα στα πολιτικά κόμματα, σήμερα θα μπει στο «μικροσκόπιο» της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει στις 11.

Με μηνύσεις και αγωγές αντιδρά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μάλιστα, πριν καλά-καλά δοθεί στη δημοσιότητατο πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε με τον γνωστό του τρόπο, προαναγγέλλοντας μηνύσεις και αγωγές σε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το υπογράψουν.

Τι αναφέρει το πόρισμα για τις ευθύνες του Άδωνη Γεωργιάδη

Με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας -όπως οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνουν στο πόρισμά τους- η πλειοψηφία της επιτροπής σημειώνει ότι «το σύνολο των νομικών σκέψεων που αφορούν τόσο το κεφάλαιο της ευθύνης του Α. Γεωργιάδη» -μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που συνέλεξε η επιτροπή- «θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις ‘επαρκείς (αποχρώσες) ενδείξεις’, και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες».

Για την υπόθεση των διοικητικών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που απασχολούνταν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη, το πόρισμα θέτει το ερώτημα, «αφού τους είχε ανάγκη για το γραφείο του γιατί δεν τους προσλάμβανε απευθείας ο ίδιος και το υπουργείο του και να τους πληρώνει επίσης ο ίδιος, και γιατί έπρεπε να προσληφθούν και να πληρωθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ χωρίς να εργαστούν ΠΟΤΕ και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγαν κατ’ ευθείαν στο γραφείο του; Αυτό δεν αποκαλύπτει το φαινόμενο που η μεν Κρεμαστινού στην Επιτροπή αποκάλεσε ‘μακρύ χέρι του Υπουργού’, ο δε Παπαδημητρίου ομολόγησε ότι ακριβώς αυτή η φάμπρικα και το κόλπο να προσλαμβάνει και να πληρώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι προσληφθέντες να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στο Υπουργείο και στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αποτελούσαν by pass, δηλαδή ‘παράκαμψη’ της νομιμότητας;», είναι τα ερωτήματα της πλειοψηφίας.

Στο σημείο αυτό, το πόρισμα θέτει θέμα «για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων».

Keywords
Τυχαία Θέματα