Στον Ευαγγελισμό η ασθενής που εξετάζεται για επαναλοίμωξη με κορονοϊό

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και στην ειδική κλινική για ασθενείς με ύποπτη συμπτωματολογία ή με επιβεβαιωμένη νόσο Covid-19, νοσηλεύεται η ασθενής που ενώ είχε αναρρώσει από τη λοίμωξη στις αρχές, φέρεται να εμφάνισε και πάλι συμπτώματα λοίμωξης. Την Τρίτη (28/04) αναμένεται και το αποτέλεσμα του νεότερου τεστ. Τι έδειξε ο προκαταρκτικός κλινικο-εργαστηριακός έλεγχος…

Στο θέμα αναφέρθηκε τη Δευτέρα (27/04) και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέροντας ότι

μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί επίσημα κάποια επαναλοίμωξη του ιού σε κάποιον ασθενή στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (26/04) σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ και έγινε έρευνα περιστατικό επαναλοίμωξης από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύσει και το «protothema.gr», οι θεράποντες γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί ως προς την κατάσταση της υγείας της ασθενούς, καθώς ο προκαταρκτικός κλινικο – εργαστηριακός έλεγχος παραπέμπει σε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και της χορηγείται η ενδεδειγμένη αγωγή. Την Τρίτη (28/04), αναμένεται και το αποτέλεσμα του νεότερου τεστ από το οποίο θα διαπιστωθεί αν εξακολουθεί να νοσεί από τη νόσο Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι η ασθενής βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στο τέλος Μαρτίου, νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό και έλαβε εξιτήριο στις 6 Απριλίου. Το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ιπποκράτειο με συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα και παραπέμφθηκε στον Ευαγγελισμό όπου είχε νοσηλευτεί.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) καθώς αναφέρθηκε από τους γιατρούς ως πιθανό περιστατικό επαναθετικοποίησης και επαναλοίμωξης.

(πληροφορίες από protothema.gr)

Πηγή: Στον Ευαγγελισμό η ασθενής που εξετάζεται για επαναλοίμωξη με κορονοϊό - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα