Στους ρυθμούς της «Ημέρας Star Wars» η Ιρλανδία – Αυτοκινητόδρομος μετονομάστηκε σε… R2-D2

Στη χερσόνησο Inishowen (Ινισόουεν) της Ιρλανδίας η… «Δύναμη» είναι ισχυρή.

Οι κάτοικοι της χερσονήσου αγαπούν πολύ την κινηματογραφική σειρά «Star Wars», με αποτέλεσμα ο αυτοκινητόδρομος R 242 να μετονομαστεί σε… «R2-D2», τον χαρακτήρα-ρομπότ του έπους του διαστήματος. Σύντομα θα τοποθετηθούν και οι αντίστοιχες οδικές πινακίδες.

Ο τοπικός οργανισμός τουρισμού έχει εγκρίνει την τοποθέτησή τους, αρχικά για τις μέρες του 1ου Φεστιβάλ «May the Fourth» που θα διεξαχθεί στις 3-5 Μαΐου, όπως αναφέρει το Lonely Planet

και στη συνέχεια ίσως παραμείνουν στην περιοχή.

Η United Airlines έχει ήδη ανακοινώσει το δικό της αφιέρωμα στη νέα ταινία με ειδικό αεροσκάφος, το πλήρωμα του οποίου είναι θα φορά θεματική στολή «Star Wars».

Ο νέος αυτοκινητόδρομος R2-D2 έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για το «Star Wars». Περιοχές στο Malin Head από τις οποίες διέρχεται, χρησιμοποιήθηκαν ως κινηματογραφικές τοποθεσίες σε δύο επεισόδια της κινηματογραφικής σειράς «Star Wars».

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες λάτρεις της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική γιορτάζουν την 4η Μαΐου ως την «Ημέρα του Πολέμου των Άστρων». Κεντρικό σύνθημα των εορτασμών είναι το «May the Fourth be with you», λογοπαίγνιο με τη φράση της ταινίας «May the Force be with you».

Η γιορτή αναγνωρίστηκε επίσημα από τη Disney το 2013, όταν πήρε και τα πνευματικά δικαιώματα του «Star Wars» από τον George Lucas.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Fáilte Ireland – irishnews.com – irishtimes.com – reddit.com – stuff.co.nz

Keywords
Τυχαία Θέματα