«Στροφή 180 μοιρών» από το Skype μετά από παράπονα χρηστών για updates (εικόνες – video)

Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα απομακρύνει από το Skype μια από σειρά χαρακτηριστικών / λειτουργιών τύπου Snapchat, μετά από έντονες αντιδράσεις χρηστών.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία είχε προβεί στα εν λόγω updates τον Ιούνιο του 2017, προκαλώντας

αντιδράσεις από χρήστες του Skype που έκαναν λόγο για το «χειρότερο update που έγινε ποτέ».

Skype U-turns on Snapchat-like features after complaints.
Microsoft has announced it will remove a number of Snapchat-style features from its Skype messenger service.#Skype #Microsoft #messenger #Sanapchat #technology #updates #CodeMatics pic.twitter.com/Dw5hXb0KzK

— Codematics Inc. (@Codematics_Inc) 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι δέχεται πως οι νέες λειτουργίες «μπαίνουν στον δρόμο» των βασικών χρήσεων της υπηρεσίας: Των μηνυμάτων και των τηλεφωνικών κλήσεων. Όπως πρόσθεσε, πολλά από τα updates απλά δεν είχαν απήχηση στους περισσότερους χρήστες. Ως εκ τούτου, θα μειώσει τις επιλογές πλοήγησης στις τρεις από τις πέντε, απομακρύνοντας τα κουμπιά higlights και camera.

Όταν είχε ανακοινώσει τα updates του Ιουνίου 2017, η Microsoft είχε αναγνωρίσει στο BBC ότι επρόκειτο για μεγάλη αλλαγή, και ότι οποιοδήποτε feedback ήταν ευπρόσδεκτο. Επίσης, είχε εκφράσει την πεποίθησή της πως, «καθώς συνεχίζουμε να ακούμε τους χρήστες και να παρέχουμε updates στην εφαρμογή… θα είμαστε σε θέση να συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία».

Microsoft Monday: Windows 10 October 2018 Update, Less Office 365 Limits, Skype Highlights Shut Down via @forbes https://t.co/zV4IkMAEYK

— Jim’s Computer Biz (@computer_jim) 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ο design director του Skype, Πίτερ Σκίλμαν, έγραψε σε ανάρτηση σε blog πως «το περασμένο έτος διερευνήσαμε κάποιες αλλαγές design και ακούσαμε από πελάτες πως κάναμε περισσότερο πολύπλοκα από ό,τι θα έπρεπε κάποια από τα βασικά σενάριά μας».

Το Skype είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2003 και εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2011. Ωστόσο, πλέον υπηρεσίες όπως το Messenger, το Instagram και το WhatsApp του Facebook, καθώς και το Telegram και το Snapchat παρέχουν παρόμοιες δυνατότητες, με πολλές από αυτές τις υπηρεσίες να αντιγράφουν στην ουσία ιδέες η μία από την άλλη.

Πηγή: nafteporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα