Ένταση και μολότοφ στο Σύνταγμα για το πολυνομοσχέδιο (εικόνες – video)

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το πολυνομοσχέδιο, επιτέθηκαν με πέτρες, μπογιές και πυροσβεστήρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε επίσης: Κόντρες στη Βουλή με «φόντο» το πολυνομοσχέδιο – Το βράδυ η ψήφισή του

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες άγνωστων ατόμων έριξαν

βόμβες μολότοφ, μάρμαρα, μπογιές και πέτρες προς τα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μάλιστα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει τα σκαλιά της Βουλής επί της Αμαλίας, και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζονται κανονικά αυτήν την ώρα.

Συλλαλητήριο η ΓΣΕΕ

Με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα «απάντησε» η ΓΣΕΕ στο πολυνομοσχέδιο. Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία και τα Συνδικάτα, η διάταξη που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας ουσιαστικά βάζει ένα τέλος στο απεργιακό δικαίωμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ, Παναγιώτης Κυριακούλιας, “διαδηλώνουμε επίσης και για τη διάταξη για τους πλειστηριασμούς που σημαίνει ουσιαστικά εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες”.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι “ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για τις απεργίες αλλά και αυτές που αφορούν τα επιδόματα και την εκποίηση της πρώτης κατοικίας”.

Μπροστά από τη Βουλή διαδήλωσαν επίσης η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις που αντιτίθενται στο πολυνομοσχέδιο.

Μαζική πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Με μαζική διαδήλωση “απάντησε” και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία, το ΠΑΜΕ καλεί σε «μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό». «Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Κάτω τα χέρια απ´ του λαού το βιος! #ΠΑΜΕ #πολυνομοσχεδιο #ΟΠΛΟ_ΜΑΣ_Η_ΑΠΕΡΓΙΑ pic.twitter.com/pG7FFHncLG

— Τόνια Παπακώστα (@toniapap93) 15 Ιανουαρίου 2018

Δεν τελειώνει ο κόσμος! #ΠΑΜΕ #πολυνομοσχεδιο #ΟΠΛΟ_ΜΑΣ_Η_ΑΠΕΡΓΙΑ pic.twitter.com/c5CzfiuBPw

— Τόνια Παπακώστα (@toniapap93) 15 Ιανουαρίου 2018

Χέρι βρωμοσυριζαιοι δεν θα βάλετε στα σωματεία! Κάτω τα ξερά σας από την απεργια! #ΠΑΜΕ #πολυνομοσχεδιο #ΟΠΛΟ_ΜΑΣ_Η_ΑΠΕΡΓΙΑ pic.twitter.com/Jxg4m78LYX

— Τόνια Παπακώστα (@toniapap93) 15 Ιανουαρίου 2018


Φωτογραφίες: Eurokinissi

Βίντεο: Twitter/Τόνια Παπακώστα

Keywords
συνταγμα, video, πολυνομοσχεδιο, μολοτοφ, διαδηλωσεις, βουλη, ματ, μπλοκ, ΓΣΕΕ, απεργια, απε-μπε, οιυε, σημαίνει, απε, απεργιες, επιδοματα, ανταρσυα, παμε, αθηνα, δραση, twitter, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αλλαγη ωρας, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, φωτια, απεργια γσεε, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, μνημειο, ωρα, απε, απε-μπε, βομβες, βραδυ, γινει, εκχωρηση, κυβερνηση, ματ, μπλοκ, νεολαια, μπε, οιυε, ουσιαστικα, παμε, τονια, χερι, αγνωστο, δικαιωμα, επεισοδια, μπροστα, ομαδες, σημαίνει, χερια
Τυχαία Θέματα