Κορονοϊός: Συναγερμός σε πλοίο που έφυγε από την Ιταλία για Ηγουμενίτσα (video)

Γυναίκα που ταξίδευε από την Ιταλία για την Ελλάδα με πλοίο κάλεσε μόνη της το ΕΚΑΒ και δήλωσε ότι είναι άρρωστη και πως θέλει να εξεταστεί, σημαίνοντας συναγερμό στο καράβι, λόγω του κορονοϊού. Αργότερα εισήχθη στο νοσοκομείο και άλλο ύποπτο κρούσμα.

Όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για 47χρονη γυναίκα, η οποία έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 08:00 το πρωί της Παρασκευής (28/02), με το πλοίο CRUISE OLYMPIA,

προερχόμενο από το λιμάνι της Ανκόνα.

Σύμφωνα με το «thespro.gr», η γυναίκα κάλεσε μόνη της το ΕΚΑΒ και δήλωσε ότι είναι άρρωστη και πως θέλει να εξεταστεί.

Στο σημείο έφτασε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, με τις ειδικές στολές και παρέλαβε την γυναίκα, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο που είναι το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.

Το καράβι έφτασε αργότερα στην Πάτρα, όπου όπως έγινε γνωστό, κρατήθηκαν τα στοιχεία όλων των επιβατών, ώστε μπορεί να υπάρξει άμεσα επικοινωνία μαζί τους εάν χρειαστεί.

Το πλοίο θα απολυμανθεί. Κλιμάκια ειδικών βρίσκονται στο λιμάνι για τη διαχείριση της κατάστασης, όπως και επόπτες Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια για να τηρηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Κι άλλο ύποπτο κρούσμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την Ηγουμενίτσα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε και ένας 66χρονο, ο οποίος νωρίς το πρωί της Παρασκευής (28/02) εισηχθεί σε απομονωμένο χώρο στο «Χατζηκώστα», όπου προσήλθε μόνος του με ύποπτα συμπτώματα.

Να σημειωθεί πως ο 66χρονος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε το πρωί, από το λιμάνι της Ανκόνα, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες από: thespro.gr

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: Κορονοϊός: Συναγερμός σε πλοίο που έφυγε από την Ιταλία για Ηγουμενίτσα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα