Συναγερμός στη Θράκη: Ο Ακάρ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για επιθεώρηση, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

Νέα «κινητικότητα» παρατηρείται από την Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα και αυτή τη φορά Μέσα Ενημέρωσης της χώρας μεταδίδουν πως ο Χουλουσί Ακάρ, βρέθηκε στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Με βάση τα όσα αναφέρουν σχετικά ρεπορτάζ, ο τούρκος υπουργός Άμυνας μετέβη μαζί με στελέχη της τουρκικής Διοίκησης Ένοπλων Δυνάμεων για επιθεωρήσεις. Συγκεκριμένα, φέρεται να πήγε στην Αδριανούπολη

μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων για επιθεώρηση.

Οι όποιες πληροφορίες έρχονται από τουρκικές πηγές και μεταφέρονται με την επιφύλαξη. Οι ίδιες πηγές έχουν, πάντως, αναρτήσει τις πρώτες φωτογραφίες από την άφιξη του ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας με ελικόπτερο.

BREAKING: #Turkish Defence Minister Akar and TAF Commanders arrive at the border with #Greece to inspect troops.pic.twitter.com/GoyVgJDBmi

— EHA News (@eha_news) July 30, 2020

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον εξετάζει τις κυρώσεις που θα επιβάλει στην Τουρκία για τους S-400

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο δήλωσε την Πέμπτη (30/07) ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να εξετάζει το πώς θα απαντήσει στην αγορά του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

«Εξακολουθούμε να μελετάμε πώς να εφαρμόσουμε κυρώσεις προκειμένου να επιτύχουμε τον τελικό στόχο μας», απάντησε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτηση που του έθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας την Τετάρτη (30/07).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EHA News, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα