Συνεχίζουν οι αγρότες τους προειδοποιητικούς αποκλεισμούς δρόμων

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Παραγωγοί από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα θα κατευθύνουν τα αγροτικά τους οχήματα στον κόμβο της Νίκαιας.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε από το μπλόκο: «Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το μπλόκο της Νίκαιας θα στηθεί και θα ενισχυθεί. Την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας ξεκληρίζει

δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Ήδη, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι στημένα αγροτικά μπλόκα. Όλοι επιμένουμε πως τα αιτήματά μας είναι δίκαια και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε γιατί πρέπει να ζήσουμε».

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και θα στήσουν μπλόκα αφού πρώτα συνεδριάσουν για να οριστούν τα ακριβή σημεία. Αποκλεισμένη θα μείνει για δύο ώρες και η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου από τις έξι το απόγευμα.

Στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει δυναμικά και οι αγρότες της Κρήτης με αποκλεισμούς ΔΟΥ και οδικών αρτηριών του νησιού.

Αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων προγραμματίζουν αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου, στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια».

Παραγωγοί από την Καστοριά αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους αγρότες να μπλοκάρουν τον δρόμο για το το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αντιπροσωπεία τους είχε συνομιλία με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Παύλος Αραμπατζής, έκανε λόγο για «φασισμό».

Μικρή η συμμετοχή στη Μαγνησία

Υποτονική έως και είναι η εικόνα που παρουσιάζουν στην Μαγνησία οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που είχαν εξαγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες από τους αγροτοσυνδικαλιστές, εξαιρουμένων εκείνων που είχαν εκδηλώσει τον προβληματισμό τους από την πρώτη στιγμή, όπως οι αγρότες του Αλμυρού και του Κάμπου.

Σήμερα στον κόμβο του Αερινού δεν συγκεντρώθηκαν παρά μόνο τέσσερα τρακτέρ, με την ελπίδα ότι έως την Κυριακή ο αριθμός τους θα φθάσει τα 30 και τότε θα αποφασίσουν, υπό τον Νίκο Αγγελή, τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στην αερογέφυρα της Χλόης δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από τους αγρότες του Βελεστίνου, ενώ στα χωριά της Μαγνησίας, στον θεσσαλικό κάμπο, επικρατούσε ανάλογη εικόνα. Στο Στεφανοβίκειο δεν παρατάχθηκαν περισσότερα από 15 τρακτέρ στην πλατεία του χωριού, ενώ στο άλλο κεφαλοχώρι της περιοχής, στον Ριζόμυλο, τα τρακτέρ παρέμειναν στα γκαράζ και στις αυλές των αγροτών.

Ο αγρότης Δημήτρης Λουφόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε, ότι θα αποφασίσουν έως την Κυριακή για το τι θα κάνουν οι αγρότες της περιοχής.

Στον Αλμυρό, που ανέκαθεν έστηνε ένα από τα μεγαλύτερα και δυναμικότερα μπλόκα πανελλαδικά, στον κόμβο των Μικροθηβών, με την συμμετοχή και αγροτών από τα Φάρσαλα, εξακολουθούν να υπάρχει προβληματισμός και απροθυμία για νέες κινητοποιήσεις και προσανατολίζονται στην υποβολή υπομνήματος προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σέρρες: Θα πάμε στον Προμαχώνα, είτε με το καλό, είτε με παρατράγουδα

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν οι αγρότες των Σερρών, που για δεύτερη ημέρα σήμερα επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο, αλλά παρεμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

«Έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα», διεμήνυσαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα.

Υπενθυμίζεται, ότι στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα απο 100 τρακτέρ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις αγροτών στο ΑΠΕΜΠΕ πολλά είναι αυτά που δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο σημείο, είτε επειδή δεν έπαιρναν μπροστά λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, είτε γιατί εμποδίζεται η προσέλευσή τους από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες βρίσκονται με τα τρακτέρ τους απέναντι από τις δύο διμοιρίες

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή, στις 16.30, θα γίνει στο Αμύνταιο συγκέντρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπου θα παρευρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, για τον συντονισμό της κινητοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα